"De Productie Proeftuin’ van Nederland."

Een samenwerking van Keyport en Crossroads
Agridfood Actieprogramma

Agrifood Actieprogramma

De agrarische sector heeft het zwaar. Keyport en Crossroads hebben de handen ineen geslagen, wat heeft geleid tot de start van Agrifood Actieprogramma: ‘De Productie Proeftuin’ van Nederland.

Werkgelegenheid Agrifood

Op dit moment biedt de regio Noord- en Midden-Limburg 35.000 banen in de Agrifood sector. Dat is 15% van de beroepsbevolking en goed voor 20% van onze regionale economie. Het aantal agrarische productiebedrijven (circa 3.500) neemt echter sterk af en de verwachting is dat er in 2034 nog 1600 agrarische productiebedrijven over zijn. Een afname van 54%! Toch blijft Agrifood wat ons betreft een vitale sector die bijdraagt aan de Nederlandse voedselkwaliteit en –veiligheid.

Als de sector samenwerkt en investeert, liggen er mooie kansen voor het regionale concept van De Productie Proeftuin.”

Nieuwe impuls

De doelstelling is om met minder bedrijven de bruto toegevoegde waarde van € 4.1 miljard in 2034 te behouden of licht te laten groeien. Dit vraagt om nieuwe technieken, de inzet van automatisering en robotisering en om andere ondernemersvaardigheden. Wat ondernemers en leveranciers in de Agrifood keten hiervoor moeten doen?

Vooral vernieuwen. In kennis- en bedrijfsontwikkeling. Kiezen voor variatie en kwaliteit in producten, met oog voor het regionale. En professioneel samenwerken. Niet alleen in de ketens, maar ook samen met de leefomgeving.” Programmamanager Hans Corsten.

Download 
Keyport-Crossroads-rapport-agrifood productie proeftuin (pdf)

Handige links

Contact

Hans Corsten

Programmamanager


M. 06-535 89 994
E. H.Corsten@weert.nl


Succesverhalen

Smurfit Kappa Roermond Papier
Smurfit Kappa Roermond Papier
Streven naar 100% hergebruik van grondstoffen en reststromen
Circulair en duurzaam [v]
Bedrijventerrein Willem-Alexander blijkt uitblinker
Bedrijventerrein Willem-Alexander blijkt uitblinker
Duurzame goudader in hartje Roermond.
Circulair en duurzaam [v]
Gemeente Leudal focust op duurzaamheid
Gemeente Leudal focust op duurzaamheid
Meest duurzame Midden-Limburgse gemeente?
Circulair en duurzaam [v]
Afval recyclen is winst genereren
Afval recyclen is winst genereren
Afval voor de een is een grondstof voor de ander.
Circulair en duurzaam [v]
Duurzaam Keyport
Duurzaam Keyport
Volop initiatieven voor de nieuwe economie
Circulair en duurzaam [v]
Moonen kleurt e-fulfilment groen
Moonen kleurt e-fulfilment groen
In e-fulfilment is verpakken een noodzaak. Want bezorg maar eens een vaas, een stapeltje kleding of een nieuwe lamp zonder bescherming. Helaas verliezen de verpakkingen na ontvangst hun doel en komen ze razendsnel in een afvalstroom terecht. “Dat moet anders”, vindt Gé Moonen. Met Moonen Packaging zet hij volop in op duurzaamheid. Ook binnen Keyport.
Circulair en duurzaam [v]

Gerelateerd nieuws

Circulair en duurzaam
8 november 2023

Met FoodNL de boer op in Europa

Midden-Limburg als FoodNL partner in Brussel voor de laatste politiek-bestuurlijke inzichten, versterking van ons eigen netwerk en ons Europees netwerk. Bovenal zijn we op zoek naar samenwerkingskansen met partners die…
Circulair en duurzaamOpleiden en personeel
7 november 2023

Project agroleeft 3.0 van start

Afgelopen maand was bij Supply Chain Valley de startbijeenkomst van het regio overschrijdende project AgroLeeft 3.0. Een van de speerpunten van het Economisch Actieprogramma Agrofood is het verdiepen van het…
Circulair en duurzaam
7 november 2023

Circulaire Economie Limburg (CEL)

In Circulaire Economie Limburg (CEL) bundelen acht partners waaronder Keyport de krachten om de transitie naar circulair ondernemen bij het Limburgse MKB te stimuleren en versterken. Hiervoor hebben zij een…
Circulair en duurzaamInnovatie en digitaliserenOndernemerschapOpleiden en personeel
5 oktober 2023

900 miljoen euro beschikbaar voor Regio Deals

Het kabinet heeft 900 miljoen euro beschikbaar gesteld voor nieuwe Regio Deals. In deze deals werken Rijksoverheid en regio's samen om de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners…

Wat is jouw ondernemersvraag?

Wat je volgende uitdaging ook is, in de Keyport regio krijg je het voor elkaar. Iedereen onderneemt mee, met Keyport als netwerkpartner, verbinder en aanjager.

Onze adviseurs gaan aan de slag met jouw ondernemersvraag. Ze weten de weg binnen de regio en koppelen actief mensen en middelen aan elkaar. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Ton Hagelstein

Programmamanager- & Secretaris Keyport
Jouw adviseur voor: