Skip to main content

Succesverhalen

Van Stage tot Meesterproef: Mijn Ervaringen met Keyport en het Project Beleef je Loopbaan

Student maakt kennis met het bedrijfsleven in de regio.

Business Versneller helpt Mabriq met doelgericht ondernemen

Met een ambitieus 1000 dagendoel naar groei tot een seriematig productiebedrijf.

RGO helpt CSB Installatietechniek met werken “AAN” de zaak

RGO is een gedegen methode die je als MKB-ondernemer helpt bij groei en de bijbehorende transitie van een klein naar groter MKB-bedrijf. RGO komt tot de kern.

ETF Machinefabriek, op koers naar de toekomst met RGO

RGO is een gedegen methode die je als MKB-ondernemer helpt bij groei en de bijbehorende transitie van een klein naar groter MKB-bedrijf. RGO komt tot de kern.

Internet of Things

Door scholieren kennis te laten maken met IoT, raken ze enthousiast voor een technische opleiding.

Een lerend leven

Je wilt als ondernemer je proces vernieuwen, waar begin je?

Smurfit Kappa Roermond Papier

Streven naar 100% hergebruik van grondstoffen en reststromen

Bedrijventerrein Willem-Alexander blijkt uitblinker

Duurzame goudader in hartje Roermond.

Gemeente Leudal focust op duurzaamheid

Meest duurzame Midden-Limburgse gemeente?

Afval recyclen is winst genereren

Afval voor de een is een grondstof voor de ander.

Duurzaam Keyport

Volop initiatieven voor de nieuwe economie

Innovatie staat hoog op de agenda

Naast goede prestaties is het personeel, de menselijke factor erg belangrijk.

De kracht van het MakeTech Platform

De kracht van het platform is dat je vanuit de inhoud contact hebt met elkaar.

Onderwijsvernieuwer CITAVERDE

Met de nieuwste technieken blijven kinderen enthousiast en sluiten we goed aan bij het bedrijfsleven.

Leerwerkloket

Projectleider Astrid Julicher van de gemeente Roermond: “Met maatwerkscholing spelen we in op specifieke vragen van bedrijven. Daarnaast creëren we kansen voor jongeren, statushouders en anderen die nu nog te vaak aan de zijlijn staan. Nieuw is Multiprofiel. Daarbij richten we ons op mensen waarvoor Nederlands de tweede taal is.”

Win-win in maakindustrie

Keyport en de maakindustrie zijn vier handen op één buik. Goed voor banen, bedrijvigheid en innovatie. Want de maakindustrie van nu is anders dan de maakindustrie van 15 jaar geleden. Denk alleen al aan de opkomst van Smart Industry en Internet of Things. Door de krachten tussen onderwijs en bedrijfsleven te bundelen, zorgen we voor opleidingskracht die direct in de praktijk inzetbaar is. Projecten als de Techniekketen en het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) voor de maakindustrie zijn hierin startpunt, wegwijzer en katapult.

Vekoma Achtbaanschool

Goed personeel aantrekken en behouden door eigen achtbaanschool.

Expert in talentontwikkeling en werkgeverschap

Kabisa: Als we het aanwezige talent voor de regio willen behouden, dan moeten we meer doen aan de profilering van bedrijven en de carrièrekansen die hier zijn.

Anders kijken naar talent en capaciteit

Dat is wat BASF doet om de juiste mensen te vinden.

Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?

Roermond on Stage: Het beroepenfeest van de regio. Op het podium geen DJ, maar bedrijven. Toekomstmuziek dus!

Hello! Meet the Youngsters

Matchmaker tussen ambitieuze leerlingen en inspirerende bedrijven.

In Weert is plek voor iedereen

“Weert is er voor alle ondernemers”, aldus Martijn van den Heuvel, wethouder economische zaken en werkgelegenheid. Gelijk heeft hij, want focussen op één branche is niet nodig. Wendy van Eijk, wethouder ruimtelijke ordening, vult aan: “We willen ons in de breedte blijven ontwikkelen, niet focussen op één branche. Zo zorgen we voor een evenwichtige verdeling in bijvoorbeeld werkgelegenheid en het gebruik van ruimte.”

Schoolvoorbeeld van samenwerking

Een logistieke hotspot als Keyport kan niet zonder jong talent dat trappelt om een carrière in de e-fulfilment te beginnen. Daarom verenigden onderwijs, bedrijfsleven en overheid zich in het Centrum voor Logistiek Vakmanschap (CLV). Tastbare uitkomst van die samenwerking is de MBO-4 opleiding tot manager transport en logistiek, die in Weert gestart is.

Moonen kleurt e-fulfilment groen

In e-fulfilment is verpakken een noodzaak. Want bezorg maar eens een vaas, een stapeltje kleding of een nieuwe lamp zonder bescherming. Helaas verliezen de verpakkingen na ontvangst hun doel en komen ze razendsnel in een afvalstroom terecht. “Dat moet anders”, vindt Gé Moonen. Met Moonen Packaging zet hij volop in op duurzaamheid. Ook binnen Keyport.

Thijs Logistiek: “Wij weten hoe netwerken werken”

De 60 blauwe trucks en busjes van Thijs Logistiek zijn een bekend gezicht op de Limburgse wegen. Het bedrijf koppelt jarenlange ervaring aan een drive om te blijven ontwikkelen. Precies zoals directeur Marius Verschuuren het graag ziet.

Hotspot in e-Fulfilment

Het is een van de succesverhalen van Keyport: de opzet van e-Fulfilment Hub. In slechts drie jaar is de regio als logistieke hotspot stevig op de kaart gezet en uitgegroeid tot een merk. Gé Moonen, directeur Moonen Packaging, Bart Verlegh, directeur Bluehub, Marius Verschuuren, directeur Thijs Logistiek en Ramon Camp, directeur van HC Group koersen samen af op een mooie toekomst.

De overslaande vonken van Spark Tech Lab

Het Spark Tech Lab ademt techniek. We zien grote werktafels, veel gereedschappen, een rij industriële boormachines en een 3D- printer. Een klas enthousiaste schoolkinderen gaat een middag aan de slag. De vrijwilligers – veelal gepensioneerden – geven uitleg, helpen en begeleiden. Het Lab is een droom voor meisjes en jongens met een voorliefde voor techniek. Die blij worden van een stroomkring, van bedenken én uitvoeren van hun – soms wilde – ideeën. Maar let op: ook kinderen met twee linkerhanden of -hersenhelften ontwikkelen zich hier. Want ook zij ontdekken hier op hun eigen manier hoe leuk het is om met techniek bezig te zijn. Of het nu gaat om ontwerpen, maken of afwerken. Na twee uur zit het ‘werk’ in het laboratorium er weer op. Gaan ze terug naar school met hun afgeronde project en tas die ongemerkt wat meer gevuld is met technische kennis.

ETF staat sterk in de markt door innovatie, flexibiliteit en creativiteit

Door het netwerk van Keyport worden de lijntjes korter. Ineens blijkt dat die ene leverancier op slechts een steenworp afstand van je eigen bedrijf zit.

Admesy: koploper in Keyport

We kunnen niet meer zonder smartphone. Belangrijke feature hiervan is het scherm. We vinden het heel normaal dat alle foto’s bij iedereen er hetzelfde uitzien. Even scherp, dezelfde keuren, dezelfde licht/donker -verhoudingen. Wie daarvoor verantwoordelijk is? Admesy in Ittervoort. Zij maken de meetapparatuur voor het kalibreren van de kleuren die onder andere Samsung gebruikt bij de productie van smartphones en andere elektronica. Een niche, maar wel eentje die het bedrijf een ijzersterke marktpositie geeft. We praten met Steven Goetstouwers, CEO.

Maak kennis met nog meer Keyport ondernemers

Keyport ondernemers