"Meet The Youngsters: Matchmaker tussen ambitieuze leerlingen en inspirerende bedrijven."

Jos Meessen
Directeur Meet the Youngsters

Meet The Youngsters

Het is dé matchmaker tussen ambitieuze leerlingen en inspirerende bedrijven: Meet the Youngsters. Het platform staat bol van activiteiten voor bedrijven en studenten, is een schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven én vergroot de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van het Limburgse bedrijfsleven. Jos Meessen is directeur Meet the Youngsters, Guus Pelzer, directeur van Waterschapsbedrijf Limburg en Johan van Rozendaal, algemeen directeur van Verhoeven delen hun ervaringen aan bedrijfszijde.

Jos: “De regio heeft afgestudeerde mbo-ers, hbo-ers en WO-ers veel te bieden, maar onbekend maakt onbemind. Om talent in de regio te behouden en talent aan te trekken, is er Meet the Youngsters. Hier vinden onderwijs en bedrijfsleven elkaar voor stage, een traineeship of een baan na afstuderen.”

Contact leggen én houden
Hart van Meet the Youngsters is de website waar studenten een profiel aanmaken met opleiding en interesse. Bedrijven profileren zich met vacatures en eventueel vlogs of blogs. Jos: “Daarnaast organiseren we bijvoorbeeld Tour de Limburg, waarmee we met studenten op bezoek gaan bij bedrijven in de regio. De zoektocht naar de Aantrekkelijkste werkgever van Limburg brengt jongeren op speelse manier in contact met het bedrijfsleven. Kracht van het platform? De opvolging: bedrijven kunnen studenten waar ze contact mee hebben gehad eenvoudig volgen en blijven zo in contact. Het werkt, want hier vinden ze die stageplek of startersfunctie.”

Zichtbaarheid
Guus is vanaf het begin betrokken bij Meet the Youngsters. “WBL wil zich als organisatie verjongen, ervaring borgen en de innovatiekracht en slagkracht vergroten. Mede door het platform van Meet the Youngsters lukt het om de gemiddelde leeftijd binnen het bedrijf te verlagen. In 2018 waren we de Aantrekkelijkste werkgever in Midden-Limburg en wonnen we de landelijke Water Innovatieprijs. Ook organiseerden we de Water Innovation Challenge 2018 waar we 8 onderwijsinstellingen uitdaagden om innovatieve oplossingen te bedenken rondom vier waterthema’s. Dit jaar zijn we genomineerd voor de Beste overheidsorganisatie van het jaar. Dit zijn manieren om onszelf als werkgever te presenteren en contact te leggen met ambitieuze studenten. Naast dat je hiermee jong talent ontdekt, boeit en bindt, werk je als bedrijf aan je zichtbaarheid als potentiële werkgever. Voor het aankomend Limburgs talent is er een wereld te winnen. Zij zijn zich niet bewust van de kansen binnen Limburgse bedrijven.”

Dicht bij het vuur
Ook Verhoeven Grondverzetmachines uit Maarheeze is betrokken bij Meet the Youngsters. Johan: “Dit platform brengt studenten en bedrijfsleven op een manier bij elkaar die past bij een wederzijdse behoefte én past in het huidige tijdsbeeld. Wij hebben als internationaal familiebedrijf echt iets te bieden, bovendien zijn we vanuit Limburg goed bereikbaar. Op Meet the Youngsters zie je onze vacatures. Binnenkort staat onze eerste vlog online. Het platform komt tegemoet aan onze eigen drive om een brug te slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven. Ik ben betrokken bij Fontys Hogeschool in Eindhoven en Avans Hogeschool in Den Bosch, we geven gastcolleges en zijn extern deskundige bij afstudeerders. Het platform is voor ons een manier om de zichtbaarheid van ons bedrijf verder te vergroten onder jongeren en in contact te komen met potentiële medewerkers die samen met ons willen groeien.”

Boeien, binden en benutten
Er zijn ruim 5000 studentenprofielen. Bedrijven hebben een talentenpool van 250 tot 1500 studenten. Jos: “We sluiten aan bij de manier waarop jongeren zoeken en gevonden willen worden. We weten wat hen boeit, waar ze zich informeren en welke social media ze gebruiken. Meet the Youngsters doet wat het belooft: boeien, binden en benutten van het enorme potentieel.”

Er zijn ruim 5000 studentenprofielen. Bedrijven hebben een talentenpool van 250 tot 1500 studenten.

Jos MeessenDirecteur Meet the Youngsters

Links & downloads

Contact

Renske Cox
Business developer

  • circulair & duurzaam
  • opleiden & personeel

T. 06 575 879 20
E. renske.cox@keyport.nl


 

Gerelateerde projecten

Beleef je Loopbaan
Beleef je Loopbaan
De jeugd heeft de toekomst en jongeren hebben het bedrijfsleven zóveel te bieden.
Opleiden en personeel [p]
Virtuele leeromgeving voor praktijkonderwijs
Virtuele leeromgeving voor praktijkonderwijs
De ontwikkeling van een nieuwe methode voor het opleiden van technisch personeel.
Opleiden en personeel [p]
Kies Keyport
Kies Keyport
Kies Keyport informeert studenten pro actief over stages, bijbanen, traineeships en startersbanen in de Keyport regio.
Opleiden en personeel [p]
Meet the youngsters
Meet the youngsters
Het carrière platform voor studenten met de mogelijkheid om in contact te komen met innovatieve en inspirerende werkgevers.
Opleiden en personeel [p]
Spark Tech Lab
Spark Tech Lab
Leerlingen enthousiast maken voor techniek en hen kennis laten maken met technische bedrijven.
Opleiden en personeel [p]
Regio in je Rugzak
Regio in je Rugzak
Een online oriëntatieplek voor leerlingen en hun toekomstige werkloopbaan.
Opleiden en personeel [p]

Gerelateerd nieuws

Opleiden en personeel
16 maart 2023

Project ‘Beleef Je Loopbaan’ van Chill breidt uit naar Keyport regio

De jeugd heeft de toekomst en jongeren hebben het bedrijfsleven zóveel te bieden. Verbinding creëren tussen het onderwijs en het bedrijfsleven is daarom van groot belang. Een vroeg contact tussen…
Circulair en duurzaamOpleiden en personeel
15 maart 2023

Leerlingen Sint Ursula presenteren nieuwe business ideeën!

Als je duurzaam ondernemerschap wil stimuleren moet je vroeg beginnen. Daarom zijn leerlingen van Sint Ursula in Horn aan de slag gegaan met de ontwikkeling van duurzame innovatieve ideeën voor maatschappelijke…
Innovatie en digitaliserenOpleiden en personeel
13 maart 2023

Roer college Schöndeln arena van worstelende robots

Op woensdag 8 maart was de aula van het Roer college Schöndeln een arena van worstelende robots. Tweede klas leerlingen van het college en leerlingen van basisschool De Steenen Brug…
Innovatie en digitaliserenOpleiden en personeel
13 maart 2023

Finale van de European Future Tech Challenge bij het Roer College in Roermond

Op donderdag 2 februari heeft de finale van de European Future Tech Challenge plaatsgevonden bij het Roer College in Roermond. Binnen drie verschillende categorieën (Linssen Yachts, Laurentius Ziekenhuis en Business…

Wat is jouw ondernemersvraag?

Wat je volgende uitdaging ook is, in de Keyport regio krijg je het voor elkaar. Iedereen onderneemt mee, met Keyport als netwerkpartner, verbinder en aanjager.

Onze adviseurs gaan aan de slag met jouw ondernemersvraag. Ze weten de weg binnen de regio en koppelen actief mensen en middelen aan elkaar. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Ton Hagelstein

Programmamanager- & Secretaris Keyport
Jouw adviseur voor: