Skip to main content

Welkom in de Keyportregio

Hier wonen en werken ondernemers die van aanpakken, doorpakken en samenwerken houden. Zij staan aan de basis van onze gezonde, bloeiende regionale economie. En dragen graag bij aan de ontwikkeling van up to date, innovatief onderwijs. De centrale ligging, de fijne woonomgeving, de toeristische parels én de bourgondische mentaliteit doen de rest. Hier wil iedereen wel wonen, werken én recreëren.

Volop carrièrekansen

Onze ondernemers werken graag samen met jong talent. Voor een mooie job hoef je de regio dan ook niet uit. Die vind je gewoon om de hoek. Werken voor een MKB bedrijf is bovendien vaak extra uitdagend. Je bent betrokken bij het hele proces en maakt het verschil. Dat houdt je blik fris en je scope breed. Ideaal als je jezelf wilt blijven ontwikkelen en een serieuze carrière wilt opbouwen. Meer informatie: MKB Midden-Limburg, OCC-Cranendonck.

Innovatief onderwijs

Het eerste vonkje voor techniek springt over op Techniekatelier SparkTechLab. Bedrijfsinnovaties vinden hun oorsprong tijdens de Challenges, Hackatons en Fieldlabs voor het voortgezet onderwijs. Onze vakopleidingen werken met een virtuele leeromgeving en echte praktijklokalen. En willen we meer, dan haken we aan bij HBO/WO projecten op Brightlands Campussen of Brainport Eindhoven.

Fijn wonen

Keyport is groen, ruim en veelzijdig. Woon je graag hartje stad of liever in een rustig dorp? Kies je  voor een moderne nieuwbouwwijk, een tof appartement of een monumentale boerderij? Je vindt het allemaal. Tegen betaalbare prijzen, met goed onderwijs in de buurt, een rijk cultureel aanbod én een prettige sociale setting. Het verenigingsleven bloeit nog volop en mensen kijken naar elkaar om. Meer informatie: hartvanlimburg.nl , Cranendonck.nl

Uitstekend bereikbaar

Keyport is uitstekend bereikbaar. Met de trein, via de A2 of de A73. Klanten weten je goed te vinden en ook familie en vrienden komen makkelijk op bezoek. België en Duitsland liggen op steenworp afstand en wil je nog wat verder weg? Met de luchthavens in de buurt is dat heel makkelijk te regelen. Handig voor een snelle zakenreis, een stedentrip of een welverdiende zomervakantie.

Ontspannen op het water of in de natuur

Ken jij de Maasplassen? Keyport heeft het allergrootste waterrecreatiegebied van Nederland. Perfect voor een middag op de zeilboot. Of om een sloepje te huren met vrienden en aansluitend een terrasje te pakken aan de kade of te relaxen op het strand. Vind jij het fijner om door de natuur te struinen, ook dan zit je hier goed. In de Groote Peel en de natuurgebied de Meinweg kun je eindeloos genieten van prachtige wandelroutes en mooie fietspaden. De horeca is altijd in de buurt. Meer informatie: vvvlimburg.nldegrooteheide.eu (Cranendonck).

,

Shoppen en genieten van kunst en cultuur

Maar liefst 8 miljoen bezoekers per jaar weten het Designer Outlet in Roermond te vinden. Geen wonder, je vindt er wel 200 internationale topmerken bij elkaar. Aansluitend zit je voor een hapje, een drankje of een theatervoorstelling zo in hartje Roermond. Ook het witte stadje Thorn is je bezoek meer dan waard. Of wat dacht je van het verrassende winkelaanbod en die grote kermis in Weert, het creatieve festival Solar en het altijd ouderwets gezellige Bospop. Voor ieder wat wils!

Aantrekkelijk vestigingsklimaat

Onze bedrijvenparken zijn erg in trek. Voor nieuwe bedrijven en voor uitbreidingsplannen. Business partner OML ,Parkmanagement Weert en Parkmanagement Midden-Limburg staan je graag bij. Er is uitgebreide marktkennis en gedegen marktonderzoek voor de onderbouwing van je plannen. Ook voor de energietransitie, circulariteit en de verduurzaming van bedrijventerreinen zijn er interessante programma’s.

Transitieplatform ondernemers

Keyport is partner in ShiftLimburg; een interactief community platform waar ondernemers, kennisinstellingen en netwerkpartners elkaar inspireren om samen te innoveren. Op weg naar een duurzame samenleving. We staan met zijn allen voor grote maatschappelijke opgaven: het creëren van een samenleving die slimmer, duurzamer en gezonder is. Het platform biedt eigen ondernemersverhalen én een bundeling van bestaande actuele content rondom de vier transities (Energie, Circulariteit, Gezondheid en Digitalisering) vanuit diverse sectoren. Het is de ‘one-stop-shop’ voor ondernemers waar ze op één plek alle relevante informatie vinden. We moeten echt verandering teweegbrengen en we zijn ervan overtuigd dat het Limburgse bedrijfsleven oplossingen kan bieden. Wacht niet langer en schrijf je hier in!

Maak kennis met Keyport ondernemers

Bekijk de Keyport ondernemers

Keyport in cijfers

Aantal bedrijfs-
vestigingen

23.000

Logistieke
Hotspot

10e plek

Maasplassen
Watersport gebied

3.000 ha.

Aantal banen in
de Keyport regio

118.000