Skip to main content

Je stagnerende bedrijfsgroei een boost geven, uitdagingen op de arbeidsmarkt aanpakken, je maatschappelijke impact vergroten of je verdienmodel gaande houden terwijl je de transitie maakt naar een circulaire bedrijfsvoering? Voor zowel grote als kleine ondernemers zijn er tal van goede redenen om deel te nemen aan programma Business Roadmaps. Keyport biedt ondernemers nu de mogelijkheid om met een aantrekkelijke subsidie deel te nemen.


Namens de gemeenten in de regio Midden-Limburg / Cranendonck ondersteunt Keyport projecten die de economische structuur versterken. Een aantal hiervan is erop gericht om het ondernemerschap te bevorderen, zoals het project KOERS: Krachtig Ondernemerschap en Resultaatgerichte Strategie. Binnen dit project wordt het programma Business Roadmaps aangeboden. Keyport biedt ondernemers in regio nu de kans om met een aantrekkelijke subsidie deel te nemen aan het programma: in plaats van € 2.500,- betalen zij € 1.000,- (ex. BTW). Deze kosten zijn ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Programma met impact

Keyport gelooft in het programma Business Roadmaps, omdat het al veel ondernemers succesvol op weg heeft geholpen. Zo ontwikkelde een technisch bedrijf met behulp van Business Roadmaps een ‘out of the box’ strategie om nieuwe medewerkers te werven: in plaats van alleen in de eigen regio te werven waar de spoeling steeds dunner wordt, ontwikkelde het bedrijf een geheel nieuwe strategie waarbij landelijk virtuele kantoren worden gerealiseerd. Daarmee bereikt het bedrijf niet alleen de lokale arbeidsmarkt, maar kan personeel uit heel Nederland worden aangetrokken. Diverse startups in de sport/life science die in de scale-up fase terecht kwamen, ontwikkelden met hulp van Business Roadmaps plannen om in het topsegment van hun markt ambassadeurs te creëren die de verdere groei een boost gaven. Agrarische ondernemers maakten plannen om hun verdienmodel gaande te houden tijdens het kantelen van hun bedrijf naar circulaire landbouw. Een bedrijf in de maakindustrie waarvan de groei stokte, kon die groei dankzij Business Roadmaps weer een impuls geven met een veel duidelijkere positionering en aanbod voor (potentiële) klanten. Maar ook voor de kleinere ondernemer kan Business Roadmaps veel betekenen. Zo ontwikkelde een deelneemster die jongeren met problemen wil helpen zich van een wereldverbeteraar zonder duidelijke aanpak tot een onderneemster met een plan. Met hulp van Business Roadmaps richtte ze (satelliet)organisaties op als zelfsturende teams. En daarmee kon ze veel meer impact creëren dan ze voor haar deelname ooit had durven dromen.

Ondernemersdroom

Die ondernemersdroom is heel belangrijk bij Business Roadmaps. Er wordt niet alleen gekeken naar de zakelijke doelstellingen, maar ook naar de persoonlijke kant van het ondernemerschap. “Veel ondernemers zijn op een gegeven moment vergeten vanuit welke droom zij hun bedrijf ooit zijn gestart, of deze is gaandeweg veranderd”, licht Business Roadmaps coach Jean-Paul Urlings toe. “Met Business Roadmaps brengen we die ambitie weer in beeld, zowel privé als zakelijk. En daar komen geen lijvige plannen aan te pas: het plan wordt onder begeleiding van een ervaren coach uitgewerkt in maximaal 5 overzichtelijke pagina’s. Daarbij krijgen deelnemers online ondersteuning; feedback van de coach zelf om te beginnen, maar zij krijgen ook toegang tot de online academy waar zij met coaches en collega-ondernemers kunnen sparren en ervaringen kunnen uitwisselen. Het programma wordt afgerond met het Business Roadmaps Strategie Canvas: een overzichtelijke weergave van het startpunt tot de gewenste toekomst.” Ook in de after care is voorzien: na afronding van het programma houden deelnemers onbeperkt gratis toegang tot de online academy voor support. “Dat vinden we heel belangrijk, want tijdens de implementatie van de strategie komen er altijd nieuwe uitdagingen op het pad van de ondernemer die hij of zij bij het ontwikkelen van de strategie niet had (kunnen) voorzien. In de online academy kunnen zij dan altijd terecht met hun hulpvraag.”

Meer informatie

Wil je gebruik maken van de subsidie, ga dan naar “projecten” op deze website en bekijk de de pagina’s van KOERS en BUSINESS ROADMAPS. Val je buiten de subsidie, maar heb je toch interesse in deelname aan Business Roadmaps? Ga dan naar www.businessroadmaps.biz/nl