Skip to main content

Keyport als platform, als gesprekspartner, als vliegwiel voor innovatie en ontwikkeling? Jazeker! Lees hier hoe het kan werken in de praktijk.

Een artikel van Erwin Schmidt in Dagblad de Limburger van 30 december 2021.

Een ‘praktijklokaal’ met 3d-modellen van machines: project met virtuele lesmethodes voor het praktijkonderwijs


Gilde Opleidingen begon in 2018 samen met het bedrijfsleven in Roermond het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Installatietechniek Limburg (CIVIL) met een leerweg over warmtepompen Afbeelding: : archief René Corten

Binnen Keyport start een project om virtueel leren in te voeren in het praktijkonderwijs voor mbo en vmbo. Softwarefirma BlueTea uit Ittervoort praat hierover met scholen in Roermond, Weert en Venlo.

Ruud Dullens van BlueTea, dat al software levert voor bijvoorbeeld het trainen van personeel van chemiebedrijven en ziekenhuizen, is al anderhalf jaar via Keyport in gesprek over de mogelijkheden voor het praktijkonderwijs. Keyport is het platform in Midden-Limburg waar het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid elkaar vinden.

„Ik kom regelmatig op scholen”, zegt Dullens. Daar staan in praktijklokalen machines waarmee leerlingen leren werken. „Maar ik zag nooit dat die ook in gebruik waren. Dat komt omdat er daarvoor altijd een docent aanwezig moet zijn voor de veiligheid. Er kunnen ook maar een paar leerlingen tegelijkertijd met zo’n apparaat aan de slag. In een klas met 25 studenten kan de docent ook nooit van iedereen alle vragen beantwoorden.”…

Lees verder op: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20211229_94746504


Aldus Ruud Koppens directeur ETF Group

Uit het interview met Keyport bestuurder Ruud Koppens in Dat. Magazine Nederweert.


“Keyport is een van de best lopende netwerkorganisaties, omdat de onderlinge verbanden sterk zijn. Ik ben daar best trots op. Immers, als het goed gaat met het bedrijfsleven, gaat het goed met de gemeente. Dat vergeten we vaak te benoemen. In de regio zijn vele pareltjes; toonaangevende bedrijven die zich mijns inziens te weinig profileren. De mensen hier zijn te bescheiden, onterecht eigenlijk.

Mijn persoonlijke maatschappelijke missie ligt bij de jeugd en bij het begeleiden van jonge ondernemers. Jongeren geven mij energie. Zij redeneren onbevangen, denken niet in ‘ja maar’ en hebben voor ieder probleem een oplossing. Ik ben betrokken bij het MakeTech Platform en bij Spark Tech Lab in Weert. Beide zijn expertisecentra op het gebied van techniek voor het primair en voortgezet onderwijs. Ik vind het belangrijk dat kinderen kennismaken met techniek, niet alleen tijdens een bezoekje hier aan het bedrijf, maar ook in de lessen op school. Door kinderen een gevarieerd lesprogramma te bieden, ontdekken ze waar hun interesse ligt. Dat heeft voordelen voor de uiteindelijke beroepskeuze. Via begeleiding en coaching van jongeren naar iets wat ze écht leuk vinden om te doen, is de kans op uitval ook minder. Datzelfde geldt voor jonge ondernemers. Met goede begeleiding komen zij er wel. Daar zet ik me graag voor in.”

Lees hier het volledige artikel – pdf.

Bron:
Geplaatst in DAT. Magazine Nederweert / dec. ‘21
Redactie: Francis Bruekers / Sparkle Tekst & Communicatie
Foto’s: Dion Zwartjens / Dionacle Marketing & Mediabureau
Drukwerk: Drukkerij van Deursen

https://issuu.com/datnederweert/docs/dat_magazine_nederweert_december_2021
https://dat-nederweert.nl/home/