Skip to main content

Stiphout is één van de vijf finalisten voor de Limburgse verkiezing van de Ondernemer van het Jaar. Niet verwonderlijk want het thema van de editie 2021 is duurzaamheid. En Stiphout is uniek in het recyclen van grote volumes huishoudelijk plastic verpakkingen. Zeker waar het gaat om het proces ná de afvalscheiding. Eline Stiphout: “Wij zijn het enige bedrijf in Nederland dat ook vervuild grijs plastic geschikt maakt voor recycling.”

Bij Stiphout Plastics in Montfort wordt, door malen, wassen en scheiden, huishoudelijk plastic verwerkt tot plastic korrels. Die worden weer gebruikt als grondstof voor bijvoorbeeld buizen, plantenpotten en shampooflessen. “Het water dat in dat proces vrij komt, wordt gerecycled en hergebruikt. En ook het biogas dat op het stort wordt opgewekt, wordt omgezet in groene stroom. Groener vind je het niet!”

Eline staat sinds 2015 aan het roer van het bedrijf en ontving al in 2016 de Keyport Award. Dat is een erkenning voor ondernemers die voorop lopen. Ondernemers die succesvolle bedrijven runnen, die de regio op de kaart zetten en daarmee een bijdrage leveren aan de regionale economie en het vestigingsklimaat.

Vorig jaar wist Eline nog een miljoenensubsidie in de wacht te slepen die haar ambitie om “Het groenste recyclebedrijf van Nederland” te worden, een flinke stap dichterbij bracht.

Of ze nu ook de titel Ondernemer van het jaar op haar naam mag schrijven wordt medio december duidelijk. Een vakjury gaat zich in deze finaleronde buigen over de vraag wie van de vijf finalisten de eretitel toekomst. In de jury zitten UM-hoogleraar management Mariëlle Heijltjes, Neptunus-directeur Dorrie Eilers, (voormalig) voorzitter van MKB-Limburg Monique Princen en Peter Bruijns, chef van de economieredactie van De Limburger.