Skip to main content

ETF Machinefabriek is lid van het Maketechplatform en vindt het zeer belangrijk om contact te houden met leerlingen in de regio. Daarom organiseren ze vrijwel jaarlijks een technasiumproject met Het college uit Weert.

Bedrijfsleven in de kijker bij het Technasium op Het College Weert:
Afgelopen periode hebben 3 vwo 5 leerlingen een keuzeproject gedraaid bij ETF in Nederweert. Voor de leerlingen een zeer leerrijke ervaring om echt aan de slag te gaan met een reële opdracht op een echt bedrijf. Na een periode van 16 weken waarin ze zelf op zoek zijn geweest naar een opdrachtgever, opdracht en uitdaging hebben ze tijdens hun eindpresentatie een mooi resultaat neergezet.

Om de ervaring helemaal compleet te maken hebben ze ook enkele dagen meegelopen binnen het bedrijf om zo ook een goede indruk te krijgen van de werkzaamheden binnen ETF.

Het project ETF ride systems 3D-printer volgens de leerlingen:
Bij de productie van een werkend systeem komen een groot aantal verschillende factoren samen om een geheel te vormen. Van besturingssystemen tot details moet elk onderdeel goed samenvallen om te kunnen functioneren. Een bedrijf dat al deze stappen verzorgt is ETF. Al jarenlang is ETF gespecialiseerd in het ontwerpen en creëren van gecompliceerde systemen voor allerlei organisaties en bedrijven. Ze zijn vooral bekend geworden om hun ride-systems die terug te vinden zijn in de grootste pretparken van de wereld.

ETF is een heel groot en goed georganiseerd bedrijf, maar er is helaas nog iets dat volgens hen ontbreekt. Namelijk de mogelijkheid om zelf op een snelle en gemakkelijk manier kleine projecten of prototypes te maken door middel van een 3D-printer. Om een goede keuze te maken voor het aanschaffen van 3D-printers werd aan ons de opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Het project werd uitgevoerd met de vraag: Welke 3D-printer kan ETF het best aanschaffen om aan hun eisen te voldoen?

Om de beste optie te vinden werd allereerst een programma van eisen opgesteld door ETF. Vervolgens is er onderzocht waarom het echt een probleem is. Tot slot zijn wij printers gaan onderzoeken om een uiteindelijk aanbeveling te geven aan ETF. We hopen dat dit project een goede ondersteuning is geworden voor ETF.