Skip to main content

Als je duurzaam ondernemerschap wil stimuleren moet je vroeg beginnen. Daarom zijn leerlingen van Sint Ursula in Horn aan de slag gegaan met de ontwikkeling van duurzame innovatieve ideeën voor maatschappelijke of commerciële vraagstukken. Binnen deze opdracht voor het profielwerkstuk van havo 5 gingen leerlingen 80 uur aan de slag met de opzet van een eigen bedrijf. Compleet met marktonderzoek, logo en slogan ontwerp en presentatie. In inspirerende pitches werden de creatieve ideeën gepresenteerd.

Mirjam Ubachs, coördinator van Innovatief Ondernemerlab Zuyd, was als een van de juryleden aangenaam verrast. “Dat er zoveel talent aanwezig is op deze middelbare school heeft mij verrast. Het zou goed zou zijn om enkele van deze plannen door studenten Commerciële Economie uit te laten werken in een businessplan. Zo versterk je de samenwerking tussen het VO en HBO in de regio.” De winnende pitch is een App met de titel “Solve your mind”. Een app voor jongeren met mentale problemen. De app zorgt voor verbinding met hun ouders en met eerstelijnshulp. De app is preventief en laagdrempelig en richt zich op jongeren die niet weten waar ze terecht kunnen met hun vragen of hoe ze in gesprek kunnen gaan met hun ouders. Het winnende idee was een duurzame uitklapbare tafel en stoel voor kleine ruimtes, getiteld “MESA”. Een mooi en multifunctioneel ontwerp voor thuiswerkers en kinderspeel- en werkplekken.

Logo Collage van de ideeën voor: “duurzame innovatief” en voor “maatschappelijke of commerciële vraagstukken”.

Maartje Kessels, business developer van Keyport was net als wethouder Robert Martens van de gemeente Leudal als jurylid aanwezig. Ook zij waren zeer onder de indruk van de gepresenteerde plannen. Bekijk het videoverslag van de bijeenkomst.