Skip to main content

De horeca heeft het zwaar. Maar als we straks weer open mogen, wil ik volle bak aan de slag! Dit is de tijd om daarop voor te sorteren. Met de gratis opleiding tot leermeester van Foodlab Limburg Aanmelden kan tot 8 januari 2021. Luc van Engelen van Beachclub Degreez en Karin van Bommel van Oetsjpanning De Meuleberg doen mee.


Foodlab Limburg

Normaal kost deze opleiding 1200 tot 1500 euro per persoon. Foodlab Limburg biedt deze opleiding nu gratis aan voor alle horecaondernemers in Limburg. De opleiding start half januari, aanmelden moet vóór 8 januari 2021. Dan kun je dit voorjaar als erkend leerbedrijf met stagiaires van start!

Luc van Engelen, ondernemer van Beachclub Degreez en voorzitter van het Toeristisch Platform Midden Limburg heeft twee medewerkers aangemeld:  “Ik werd getipt door Renske Cox, business developer van Keyport. Zij stuurt me regelmatig interessante info door. Zoals deze opleiding tot leermeester, een perfect aanbod wat mij betreft. Dit is een ideaal moment voor bijscholing.“

Ook Karin van Bommel van Oetsjpanning de Meuleberg heeft zich aangemeld. “Ik ben leergierig, altijd ‘in’ voor nieuwe kennis en netwerken met collega’s. Dat is me goed bevallen tijdens het Business Roadmaps traject van Keyport dat we een aantal jaren geleden met ondernemers uit Roerdalen hebben gevolgd. Daar plukken we nog steeds de vruchten van. Ik merk in deze tijd dat de ondernemers elkaar hier echt proberen te helpen. Ook onze gasten zijn enorm betrokken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat als we straks weer open mogen, dat het hier hartstikke druk wordt. Dan komen we de mensen tekort die we nu hebben moeten laten gaan. Met de opleiding tot leermeester kan ik daar alvast op voorsorteren. Stilstaan is geen optie!”


Beachclub Degreez

Ook van Engelen zit achter de schermen niet stil. “Het voordeel van deze tijd is dat we de mogelijkheid hebben om onze hele organisatie tegen het licht houden. We hebben iedereen gevraagd om eens kritisch te kijken naar wat er beter kan. Dat heeft er onder andere toe geleid dat we een nieuw reserveringssysteem hebben geïmplementeerd.”

Deze horeca ondernemers gaan het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet. “Mede dankzij de fantastische zomer die we hebben gehad. En door de steun van de overheid, die gelukkig gecontinueerd wordt. Dat neemt niet weg dat we straks een gat te dichten hebben. En dat betekent ook dat we alle stagiaires weer hard nodig hebben.” Om die te kunnen werven en professioneel in te kunnen werken, gaat de opleiding tot leermeester van start. In maart is de opleiding afgerond. “Dan kunnen wij dit voorjaar weer als een geoliede machine van start!”

Bekijk hier de flyer: Gratis Foolab Limburg opleiding (pdf)