Skip to main content

Het Technasium wil graag aan de slag met bedrijfsopdrachten uit de regio

Technasium Het College Weert is op zoek naar bedrijven met een vraag rondom:

  1. Restafval: het bedenken van nieuwe toepassingen voor hun reststroom;
  2. Design to Recycle: een andere manier van produceren en inzet van duurzame grondstoffen.

Voor een middelbare scholier zijn bedrijfsbezoeken en levensechte opdrachtgevers van essentiële meerwaarde. Daarom kiezen ze voor het Technasium. Hot topic voor elk bedrijf is alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan recycling, upcycling en circulariteit. Daar neemt het Technasium de leerlingen graag vroegtijdig in mee. Vandaar deze warme oproep aan bedrijven met een circulaire uitdaging. Ook bedrijven buiten de regio Weert kunnen zich melden!

Samen kunnen we leerlingen nog meer bewust maken en real life laten ondervinden wat circulariteit in de praktijk betekent. Bovendien zul je als bedrijf verrast worden door de frisse en onbevangen kijk op zaken. En je zet jezelf alvast op de kaart bij jong talent. Ook niet onbelangrijk in deze tijd!

Concreet, de oproep:
We zoeken bedrijven (of een bedrijventerrein) die van eind november tot en met begin februari leerlingen van 4 VWO willen betrekken bij hun uitdaging van de toekomst! Tijdsinvestering: 4x 1 uur

‘Ook bedrijven buiten de regio Weert mogen zich melden indien er een vraagstuk is. Er zijn meerdere Technasia in de regio die met deze uitdagingen aan de slag willen gaan.’

Voor meer info kun je terecht bij:


Over het Technasium
Op Het College Weert kunnen leerlingen vanaf leerjaar 1 het vak Onderzoeken en Ontwerpen volgen. Dit vak valt onder de Stichting Technasium. Doel van het vak is tweeledig:

  • Onderzoeken: kijken wat je moet weten, een desktop research of een onderzoek op de werkvloer, natuur, maatschappij.
  • Ontwerpen: creatieve ideeën tot leven laten komen. Van 2D/3D modellen tot maquettes op schaal en het maken van concepten of werkende prototypes.

Onze leerlingen gaan de uitdaging graag aan. Zo leren ze creatief en out of the box denken. Daarnaast willen we leerlingen kennis laten maken met de bèta technische wereld en de maatschappij om hen heen. Dat doen we door op zoek te gaan naar opdrachtgevers, bedrijven en experts binnen hogescholen en universiteiten. Niet alleen om van te leren, maar ook om de leerlingen direct hun steentje te laten bijdragen aan de behoeften van onze maatschappij.

https://www.technasium.nl/

https://college.nl/