Skip to main content

Op 21 april 2023 vond in theater de Huiskamer in Weert de aftrap plaats voor de module Ondernemerschap voor de eerstejaars studenten Commerciële Economie van Hogeschool Zuyd. De dag was bedoeld om te inspireren en dat lukte met veel interessante ondernemers die elk op hun beurt de studenten meenamen in hun visie op ondernemerschap, duurzaamheid en circulariteit.

Het startevent werd geopend door wethouder Martijn van den Heuvel van de gemeente Weert. Vervolgens nam Jean Gelissen Algemeen Directeur Toverland de studenten mee in de toekomstplannen van Toverland en hoe het park omgaat met duurzaamheid. Daniëlle Twardy van  Zuyd Hogeschool, Lectoraat innovatief Ondernemen, liet de urgentie zien om de verspillingmaatschappij achter ons te laten en de weg naar een circulaire samenleving verder in te slaan.

Maartje Kessels Projectleider Keyport vertelde hoe Keyport ingezet kan worden door ondernemers op dit thema en presenteerde daarna namens Funbeach wat dit bedrijf aan duurzaamheid/circulariteit doen.

Een overheerlijke lunch tussendoor werd verzorgd door vierdejaarsstudent Commerciële Economie Jort Janssen , die inmiddels ook eigen ondernemer is (Tre In Viaggio) en daarna gingen de studenten in groepjes allereerst aan de slag met hun opdracht.

Pauline vanTilt Sustainability Analist Nemho/Trespa en Huib van den Heuvel, directeur/oprichter Solarge en winnaar van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023 sloten de middag af met hun kijk op duurzaamheid.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag en wensen alle studenten succes met hun opdracht voor de module Ondernemerschap, waar ze zich de komende 8 weken gaan buigen over oplossingen en kansen voor ondernemers op het vlak van circulariteit en duurzaamheid.

Meer info
Voor iedereen die geïnteresseerd is in circulariteit of meer actief wil worden op circulair gebied: publiek en bedrijven zijn welkom bij Zuyd Perron Circulair Weert dat gevestigd is op station Weert (perron 3A), Stationsplein 14, 6001 CH Weert. Ga voor de openingstijden naar Zuyd Perron Circulair Weert – limburginnoveert.nl.