Skip to main content

Op 1 oktober 2023 vond de eerste editie plaats van de dag van de Maakindustrie. De organisatie van deze open-bedrijven-dag was in handen van de Dag van de Maakindustrie en Keyport. Het evenement kan terugblikken op een zeer geslaagde dag.

Grondlegger Boy Haenen is blij met de grote belangstelling. ‘Maar liefst 4.000 bezoekers vonden hun weg naar een of meer van 13 bijzondere bedrijven in de Keyport regio die hebben deelgenomen aan deze open-bedrijven-dag, dus we kunnen met recht zeggen dat we een geslaagde eerste editie achter de rug hebben’ aldus Boy Haenen.

Ook Keyport is blij dat het evenement zeer goed ontvangen is in de regio. ‘We zetten ons al sinds jaar en dag in om carrièrekansen zichtbaar te maken in de regio en de organisatie van de dag van de maakindustrie past daar perfect bij. Met het open zetten van de deuren van productiebedrijven willen we enerzijds jongeren enthousiasmeren voor techniek en technische beroepsopleidingen. Anderzijds is het ook een manier om werkzoekenden kennis te laten maken met interessante bedrijven om voor te werken, zeker voor mensen die interesse hebben in een carrière in de maakindustrie waar veel vacatures zijn en goede mogelijkheden om door te groeien. And last but not least kunnen bedrijven het voor iedere andere nieuwsgierige inwoner van binnen en buiten de regio laten zien wat ze maken en hoe iets gemaakt wordt’.

Tijdens deze speciale dag konden bezoekers een kijkje nemen bij bedrijven zoals Alucol, apt Extrusions, BMO, Clement Group, ETF Machinefabriek, Geelen Beton Posterholt, GROBA, Lammers Constructie, Rijvers, Rockwool, SIF, VDL Konings en VDL Staalservice. Ze konden van dichtbij zien hoe deze bedrijven producten maken die de hele wereld over gaan, en ontdekten welke stage- en carrièremogelijkheden ze te bieden hebben.

Meer info is te vinden op https://www.dagvandemaakindustrie.nl

De Dag van de Maakindustrie in de Keyport Regio op 1 oktober werd mede mogelijk gemaakt door netwerk- en uitvoeringsorganisatie Keyport.