Skip to main content

In onze vorige Keynote hadden we aandacht voor het project “Beleef je loopbaan” en het feit dat het project van Chill werd uitgebreid naar de Keyport Regio.

Inmiddels hebben we niet stil gezeten! In Zuid-Limburg stond de maand mei in het teken van “Beleef je Loopbaan”-stages. Groepen leerlingen van diverse scholen, konden zich een aantal dagen vastbijten in vraagstukken als:

  • Bedenk een nieuw zorgondersteundend product mét beleving voor mensen met een handicap of dementie
  • Bedenk een manier om zorgpersoneel te ‘ontzorgen’
  • Ontwerp een product of bedenk een idee voor een expositie over duurzaamheid
  • Hoe bereik je de doelgroep jongeren voor het invullen van een vragenlijst voor het Centraal Bureau voor Statistiek?
  • Hoe wordt een PET-fles gerecycled en wat kan er met deze nieuwe grondstof gemaakt worden?

Bekijk de video hieronder om een idee te krijgen hoe de sfeer was tijdens de “Beleef je Loopbaan stages” in Zuid-Limburg in mei.

In de komende maanden staan deze “Beleef je Loopbaan”-stages  ook bij diverse middelbare scholen in de Keyport regio op het programma. De eerste groep leerlingen van het ROER College in Roermond start in juni met een stage bij Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) met als opdracht: ‘Ontwerp een poster/collage over Bedrijvenpark Zevenellen voor ondernemers en omgeving.

Daarnaast komt er een samenwerking met het Greater Skills programma van de praktijk Havo van BC Broekhin en er worden challenges aangeboden aan leerlingen van Wings Agora Roermond.

Jongeren hebben een verrassende kijk op zaken en benaderen vraagstukken vanuit een hele andere invalshoek dan volwassenen. Wil jij als ondernemer ook eens een verfrissende andere blik op jouw vraagstuk? Laat dit dan ook door de leerlingen onderzoeken en laat je verrassen door de innovatieve ideeën en inzichten van deze jonge talenten! En door de inzet van een studentbegeleider of interne stagiaire is de tijdsinvestering vanuit het bedrijf minimaal maar krijgt iedereen er wel een optimaal leerproces én resultaat voor terug.

Werken met de talenten van Beleef je Loopbaan levert frisse inzichten op, vanuit de invalshoek van de leerlingen, in slechts een paar dagen tijd.

Bram van RoonHoofd Beleid bij Reinigingsdiensten Rd4

Rd4 is al jarenlang partner van ‘Beleef je Loopbaan’. Jaarlijks ontvangen zijn diverse  groepjes leerlingen om te werken aan duurzame oplossingen voor afvalscheiding, -reductie en -valorisatie. Dus leg jouw vraagstuk snel voor en schrijf je in door bijgevoegd formulier in te vullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Registratie: Beleef je Loopbaan

Mocht je nog vragen hebben, neem voor meer informatie over project ‘Beleef je loopbaan’ contact op met:

Maartje Kessels
M. 06-817 220 86
E. maartje.kessels@keyport.nl

Achtergrond Beleef je loopbaan
Ruim 8 jaar geleden startte men in Zuid-Limburg met het toenmalige project ‘Het Talent Centraal’ (HTC). Het was een project om leerlingen kennis te laten maken met de prachtige mogelijkheden die de Zuid-Limburgse regio bood voor opleiding en werk. Inmiddels heeft CHILL de HTC-trajecten onder haar hoede genomen en tot nu met steun van de provincie Limburg voortgezet en uitgebreid naar de Keyportregio.

Het project ‘Beleef je Loopbaan’ richt zich op het boeien en binden van jonge mensen, leerlingen van het voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo), oftewel de toekomstige medewerkers van bedrijven in de Keyport-regio en Zuid-Limburg , voor de wereld van circulariteit en duurzaamheid, maar ook voor business en design.  Het project biedt leerlingen ondersteuning bij hun oriëntatie op hun toekomst en geeft hen inzicht in de mogelijkheden die de regio biedt voor vervolgstudie en werk.