Skip to main content

Op 7 juni jl organiseerde Keyport in samenwerking met Hogeschool Zuyd een kennissessie “Versterk je onderneming door data gedreven werken”. Tijdens deze sessie wist wetenschapper Martijn Zoet zijn publiek te boeien door hen op ludieke wijze mee te nemen in de wereld van data gedreven werken. 

Voor de meeste mensen is wel duidelijk dat de markt enorm in beweging is, dat ontwikkelingen razendsnel gaan,  en dat de toekomst onvoorspelbaar is. Martijn Zoet ging in op vragen wat het voor je organisatie betekent, welke data er zoal is en wat je er allemaal mee kan. Het was heel duidelijk dat een goed inzicht en slim gebruik van data van cruciaal belang kan zijn. Ook de verschillen en overeenkomsten tussen data analyse, data gedreven werken en Artificial Intelligence kwamen aan bod.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden nam hij ons mee en liet hij ons het verschil zien hoe algoritmes werken en hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan de business en waar ze dat ook absoluut niet kunnen.

Wanneer je deze sessie hebt gemist is er goed nieuws: in het najaar keert Martijn Zoet terug, hou hiervoor de agenda in de gaten.


Wie is Martijn Zoet?
Martijn is lector in het lectoraat Future Proof Financial Zuyd Hogeschool. Naast zijn activiteiten in het onderwijs is Martijn actief als ondernemer en spreker. Vanuit het EDM-Competence Centre ondersteunt en begeleidt Martijn bedrijven, instituten en overheden bij het in kaart brengen van hun uitdagingen en de daarbij benodigde oplossingen. Als spreker geeft Martijn lezingen, die bekend staan om een inspirerende inhoud die op een voor iedereen begrijpbare manier wordt gebracht. Complexe hypetermen en technologieën worden vertaald naar begrijpbare concepten en toepassing op de alledaagse praktijk. Twee voorbeelden hiervan zijn de uitleg van Artificial Intelligence op basis van een kopje koffie en Blockchain op basis van een strandwandeling. Na afloop van een sessie met Martijn keer je altijd huiswaarts met nieuwe ideeën en inspiratie.