Skip to main content

Op 5 november organiseerde Keyport in samenwerking met de gemeente Nederweert en CortoClinics een interactieve ontbijtsessie voor ondernemers uit Nederweert. Het doel? Elkaar informeren, inspireren én netwerken. En dat is ruimschoots gelukt!

Na een heerlijk ontbijt en een warm welkom door wethouder Koolen en Keyport voorzitter Gé Moonen zijn de ondernemers geïnformeerd over projecten en initiatieven waar ze bij kunnen aansluiten. De inspirerende pitches van een aantal Keyport projecten leidden tot een interessante discussie. Onder meer over subsidies, ondernemerschap en personeelstekorten.

Personeelstekorten worden overal gevoeld. De conclusie van het verhaal was dat dit probleem onze regio overstijgt. Het is een maatschappelijk opgave. Waarbij Keyport kan helpen om te werken aan die zaken waar je als ondernemer wél invloed op hebt. Denk dan bijvoorbeeld aan het verbeteren van je arbeidsmarktimago, het werken met stagiaires, samenwerken met het onderwijs en het beter benutten van het potentieel van medewerkers die je al in huis hebt.

Stagiaires, gewoon doen!
Nieuwe medewerkers vind je bijvoorbeeld door stagiaires aan te trekken die je later een job kunt aanbieden. Daarbij ervaren sommige ondernemers nog wel de nodige drempels, zo horen we aan tafel. “Waar haal ik de tijd vandaag om ze te begeleiden?” Tijdens de discussie die ontstond, brachten andere ondernemers juist naar voren wat het werken met stagiaires hen heeft gebracht. “Tijd, geld en moeite investeren in stagiaires levert je goede, nieuwe medewerkers op!” Hun advies is dan ook: “Probeer het gewoon eens!”

Subsidies
Ook subsidies brengen kansen met zich mee. Roy Golsteijn van TRIAS vertelde over het Keyport- TRIAS Startfeefund dat ondernemers helpt bij de subsidieaanvraag. “Je krijgt professionele hulp bij je aanvraag en Keyport financiert 50% van de begeleidingskosten voor.” Verschillende ondernemers in de zaal uitten hun twijfel. Is het wel zinvol om zoveel tijd en moeite te steken in een subsidieaanvraag? De ervaring van andere aanwezige ondernemers leert dat dit wel degelijk het geval kan zijn. Zo werd een voorbeeld genoemd van een subsidieaanvraag bij LIOF, die 2 x een substantieel bedrag opleverde voor de ondernemer. De eerste keer was hier begeleiding bij, de tweede keer kon de ondernemer het zelf: als je ‘het trucje’ eenmaal een keer hebt geleerd, valt het best mee! Roy tipte de aanwezigen, om in ieder geval altijd even te checken of je recht heb subsidies, vóórdat je gaat investeren. Niet erna, want dan kan het niet meer.


Inspiratie van CortoClinics, Nanne Kort
De ochtend werd afgesloten met een zeer boeiende presentatie en rondleiding bij CortoClinics. Zij zijn sinds oktober dit jaar gevestigd in Nederweert. Oprichter en orthopeed Dr. Nanne Kort nam de deelnemers mee in missie om cliënten – geen patiënten – de zorg te bieden zoals hij deze zelf ook zou willen. Hij gebruikt digitalisering en robotisering en is hiermee echt een voorloper in de orthopedie. Met de robotarm MAKO voert hij knie- en heugoperaties (protheses) met 100% nauwkeurigheid uit. De clientreis is volledig gedigitaliseerd, waardoor Nanne tijd en ruimte kan nemen voor een persoonlijke benadering van de client. Ook de locatie, die middenin een levendige woonwijk ligt, voelt meer als een thuis dan een ziekenhuis. Daarbij is het pand volledig duurzaam verbouwd en ingericht. CortoClinics ademt innovatie én warmte! We vonden het erg bijzonder om hier te zijn en zijn inspirerende verhaal te horen.

Wil je ook deelnemen aan een Keyport ontbijtsessie? Bekijk dan de keyport agenda.