Skip to main content

Dat Keyport een ondernemende regio is – met toonaangevende MKB bedrijven, innovatief onderwijs en spraakmakende projecten – dat bleek wel uit het nieuws van afgelopen week.

Over Coldplay, de Ocean Clean up en Smolenaers Constructie & Plaatwerk in Nederweert. Een familiebedrijf met ruim 40 jaar ervaring, onderscheidend in aanbod door het machinepark waarmee ze werken. “Wij zeggen ‘ja’, waar anderen ‘nee’ zeggen,” aldus Leon Vink, hoofd bedrijfsbureau. “De afmeting van onze walsen bijvoorbeeld, die is uniek in Nederland.” En dat levert wel heel bijzondere projecten op.

 

Ook BNN/VARA en André Kuipers weten de Keyportregio te vinden

Techniekatelier SparkTech lab doet mee aan de voorrondes van het BNNVARA-programma ‘Tik ‘m Aan!’ uitgezonden op NPO1. De show wordt gepresenteerd door Frank Evenblij en Emma Wortelboer en draait helemaal om kettingreacties. Na de eerste aflevering op 10 april, waar ongeveer 16 teams aan mee doen, gaan vervolgens zeven teams van creatieve techneuten het tegen elkaar opnemen. Met als doel om iedere week weer de mooiste en origineelste constructies te bouwen waarin beweging, kunst, techniek en humor centraal staan. Het resultaat wordt beoordeeld door een driekoppige jury waaronder nationaal bekend natuurkundige en wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en de Nieuw-Zeelandse kettingreactiebouwer en youtube-fenomeen Joseph Herscher.

Basisschoolkinderen uit de regio Maasbracht krijgen op 22 en 29 april bezoek van de André Kuipers Spacebuzz. De Spacebuzz is een 15 meter lang raketvoertuig, voorzien van de nieuwste 4D Virtual Reality (VR) technologie. Onder leiding van commandant André Kuipers maken de leerlingen van groep 7 een spectaculaire ruimtereis.

Dit educatieproject wordt aangestuurd vanuit het Keyport programma Wetenschap en Techniek. Het sluit helemaal aan op de onderwijs kerndoelen (Natuur & Techniek en Mens & Samenleving en Ruimte) én bij de ontwikkeling van 21st Century Skills!