Skip to main content

Na een spannende pitch door de Top 5 van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 is Cooloo winnaar geworden van de juryprijs. Het publiek in deze live-uitzending koos unaniem voor Looop.

Uit de vele inzendingen stelde de jury eerder al een Top 20 samen. De beste vijf presenteerden op vrijdag 11 februari hun innovatie via een korte pitch vanaf de Limburgse Werkgevers Vereniging in Roermond. Publiek kon de finale via een livestream volgen.

Cooloo ontwikkelt en produceert duurzame meubeltechnieken en materialen op basis van lokale afvalstromen en circulaire strategieën. Directeur Ricco Fiorito: “met deze prijs krijgen we erkenning en gevoel voor waar we al zolang voor aan het werk zijn. Dit is een ondersteuning vanuit de regio dat we een goed idee hebben.” Cooloo won met deze juryprijs een bedrag van € 3.000,-.

De publiekprijs van € 1.000,- is gewonnen door Looop. Looop houdt zich bezig met het opwaarderen van organische co-productie afkomstig uit de levensmiddelen en fermentatie industrie. Marketing en IT-manager Bram Kuunders geeft aan met deze prijs de agrarische sector in een positief daglicht te brengen.

De Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 is door de Limburgse Werkgevers Vereniging, vanuit een landelijk initiatief, uitgerold binnen de provincie Limburg. Sonja Demandt, expertisemanager Duurzaamheid en Innovatie bij de LWV: “Om al deze innovaties op de kaart te zetten, ze structureel in beeld te houden én om elkaar te inspireren wordt de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 georganiseerd. Circulair ondernemen is de toekomst!”

De jury heeft de innovaties beoordeeld op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter.

“Gedeputeerde Stephan Satijn, verantwoordelijk voor economie en onderwijs binnen de Provincie Limburg: “het is belangrijk dat wij ons allemaal bewust zijn van de noodzaak om zoveel mogelijk materialen te hergebruiken. Door hier in de week van de Circulaire Economie extra aandacht aan te besteden, hopen we dat er meer circulaire initiatieven ontstaan binnen de provincie Limburg.”

Over de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20
De Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), in samenwerking met LIOF, Provincie Limburg en Rabobank. Het doel is te laten zien wat Regio Limburg te bieden heeft op het gebied van circulaire innovaties en om deze circulaire innovaties een stap verder te helpen.

Jury
De jury van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 stond onder leiding van juryvoorzitter Lia Voermans, director Innovation Strategy Chemelot Campus. Aan haar zijde staan Nancy Bocken, professor in Sustainable Business at Maastricht University, Hans de Kinderen, directievoorzitter Rabobank Weerterland en Cranendonk, Harma Albering, Opgavecoördinator Circulare Economie van de Provincie Limburg (vervanger van gedeputeerde Stephan Satijn, en Gé Moonen, voorzitter expertisecentrum Duurzaamheid & Innovatie van de LWV en tevens ook voorzitter en ambassadeur van Keyport.