Skip to main content

Op 27 juni vond de eerste open brains plaats in de villa flora in venlo. Will en wouters presenteerden namens W2R hun vraagstuk aan de aanwezigen. De volgende centrale vraag stond tijdens deze bijeenkomst centraal.

“W2R drone projects voert dronevluchten uit in agrarische gebieden en kan op basis van de verzamelde data gedetailleerde taakkaarten maken. Op basis van deze taakkaarten kan per plant bepaald worden welke behoefte er is aan water en voeding en of er gewasbescherming nodig is. Ze willen deze data graag vermarkten, maar lopen tegen de uitdaging aan dat de bestaande sproeisystemen vaak niet op basis van locatie kunnen doseren. W2R drone projects zoekt partners die oplossingen hebben of willen ontwikkelen om bestaande en/of nieuwe sproeisystemen aan te kunnen sturen op hun data. Hierbij willen zij ook specifiek kijken naar de economische haalbaarheid en het financiële voordeel voor partners.”

Gedurende een ‘pressure cooker’ van één uur presenteerden Will en Wouters hun vraagstuk, stelden aanwezigen verduidelijkende vragen én gaven aanwezigen één voor één concreet advies aan W2R. Na de bijeenkomst ging W2R naar huis met nieuwe perspectieven, tips én adviezen van maar liefst 15 aanwezigen én een aantal concrete connecties.

Will: “De vragen en adviezen zijn soms even ‘slikken’. Maar we wisten het wel. We hebben allebei een commerciële achtergrond. We kregen de vraag van een klant en vonden de techniek zo leuk dat we de commerciële kant uit het oog zijn verloren. We gaan terug naar de tekentafel.”