Skip to main content

Op 10 juni kwamen de vooruitstrevende geesten van Keyport samen voor een inspirerende masterclass: ‘Duurzaam Ondernemen in Limburg, wat is het en waar begin ik’. In een sfeer van openheid en betrokkenheid hebben we samen de diepte verkend van wat het betekent om met duurzaamheid aan de slag te gaan in onze dynamische regio.

De bijeenkomst was kleinschalig, wat zorgde voor een persoonlijke en interactieve ervaring en wat mooie kansen bood om te netwerken. We hebben zeker niet alleen gesproken over de gebruikelijke duurzaamheidsonderwerpen zoals zonnepanelen en afval scheiden, maar juist over de minder besproken aspecten die even belangrijk zijn voor onze toekomstgerichte reis. De gedeelde persoonlijke inzichten en verhalen zorgden voor diepgaande connecties die verder gaan dan de gebruikelijke zakelijke relaties.

Interactieve Discussies
De deelnemers werden uitgedaagd om verder te denken. In groepsverband ontstonden levendige gesprekken die de deelnemers inspireerden om onze duurzaamheidsideeën en -doelen naar een hoger niveau te tillen. Een speciaal ontwikkelde game hielp de conversatie op gang en zorgde ervoor dat iedereen actief deelnam. Ook aan de ronde tafels werden levendige discussies gevoerd over wat de ondernemer persoonlijk bezighoudt. Visies, angsten, kansen, goede en minder goede ontwikkelingen binnen duurzaamheid zijn besproken om daarna te brainstormen over concrete acties om de volgende dag te kunnen ondernemen.

Vervolgacties van de deelnemers
De medewerkers waren na afloop enthousiast. “Ik ga morgen uitvragen wat medewerkers echt beweegt….. dus ook andere zienswijzen ophalen” gaf een van de deelnemers aan. Een andere deelnemer zei: “Ik ga morgen aan de slag met een betere verpakking voor onze producten om zo bij te dragen aan het verminderen van afval”. Ook gaven de deelnemers aan dat we deze sessies vaker moeten organiseren.

Play Video

Bekij hier de video impressie

We willen iedereen bedanken die de tijd heeft genomen om deel te nemen aan deze waardevolle bijeenkomst. Jullie inzet en passie zijn de drijvende kracht achter de duurzame transformatie van onze regio.

Wil jij ook meedoen met De Verduurzamingskoers?
Er is nog plek voor de ronde in september. Neem hiervoor contact op met Mirjam van Laarhoven.
De daaropvolgende sessie staat gepland in februari 2025.

Meer weten over het project De Verduurzamingskoers?
Check de projectpagina of neem contact op met Keyport.

Contact De Verduurzamingskoers
Mirjam van Laarhoven
T. 06 – 15 00 84 22
mirjam@sow-sustainability.com