Skip to main content


Op vrijdag 14 januari is de jury bijeengekomen om uit alle inzendingen de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 samen te stellen. Deze innovaties zijn genomineerd voor de publieksprijs van € 1.000,-. De beste vijf van deze twintig zijn nog in de race voor de juryprijs van € 3.000,-.
Tijdens de live-uitzending op 11 februari worden beide winnaars bekendgemaakt.

De 20 genomineerde kanshebbers voor de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 zijn:
Bendl, Circular in Motion BV, Cooloo, ComposTerra, CYCLUPS, DenimX, De Jong-Rutten B.V., EGGXPERT, EMMA Safety Footwear, Happy Plastic, Healix, Helian Polymers BV, Innowastion, Looop, Pectcof, Re-use materials bv, Revélo Bikes BV, Statice Elektronica Recycling, Van Goedhout, Volantis

Bekendmaking jury- en publieksprijs
Tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie is op 11 februari de bekendmaking van de winnaars te volgen via een live uitzending welke gepresenteerd wordt door Elke Verbraak vanuit de Rabobank in Sittard. De jury beoordeelt de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter. De Top 5-genomindeerden pitchen dan live hun innovatie, waarna de jury de winnaar bekend maakt. Kijkers stemmen voor de publieksprijs op hun favoriet uit de gehele Top 20.

Stem ook mee!
Tijdens de live uitzending kunnen deelnemers die zich inschrijven om de uitzending te volgen mee stemmen op de winnaar van de publieksprijs. Aanmelden kan via https://forms.office.com/r/Z7Cft7qYmU .De uitzending start om 12.30 uur. Meer informatie over alle inzendingen van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 kun je vinden op https://limburgsecirculaireinnovatietop20.nl/

Jury
De jury van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 staat onder leiding van juryvoorzitter Lia Voermans, director Innovation Strategy Chemelot Campus. Aan haar zijde staan Nancy Bocken, professor in Sustainable Business at Maastricht University, Hans de Kinderen, directievoorzitter Rabobank Weerterland en Cranendonk, Stephan Satijn, gedeputeerde van de Provincie Limburg en o.a. verantwoordelijk voor economie en onderwijs en Gé Moonen, voorzitter expertisecentrum Duurzaamheid & Innovatie van de LWV.

Over de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20
De Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), in samenwerking met LIOF, Provincie Limburg en Rabobank. Het doel is te laten zien wat Regio Limburg te bieden heeft op het gebied van circulaire innovaties en om deze circulaire innovaties een stap verder te helpen. Sonja Demandt, Expertisemanager Duurzaamheid & Innovatie over de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20: ”Veel ondernemers in Limburg zijn al volop bezig met het realiseren van circulaire innovaties. Door grondstoffen en afval steeds opnieuw te gebruiken, putten we de aarde niet langer uit. Daarom stimuleren we bedrijven in het hergebruiken van grondstoffen. Om al deze innovaties op de kaart te zetten, ze structureel in beeld te houden én om elkaar te inspireren wordt de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 georganiseerd. Circulair ondernemen is de toekomst!”

Bron: LWV