Skip to main content

Bijeenkomst Maasgouw Maritiem!

Uitnodiging Keyport Ontbijtsessie

 

De maritieme maakindustrie in Maasbracht, gemeente Maasgouw, heeft een lange historie. Da’s niet zo vreemd als je kijkt naar de ligging van Maasbracht aan de oevers van de Maas. Vooral in de jaren ’30 van de vorige eeuw groeide de binnenvaartindustrie hier enorm, onder andere door de aanleg van het Julianakanaal. En nog steeds is Maasbracht een belangrijk economisch en sociaal centrum voor de binnenvaart in Zuid-Nederland.

In de direct omgeving van het moderne havengebied van Maasbracht liggen verschillende bedrijven en scheepswerven die zich bezighouden met jacht- en scheepsbouw en/of het uitvoeren van reparaties. Het is een sector waar volop werkgelegenheid is, maar die ook een uitdaging heeft voor de toekomst, want hoe vind je goede vakmensen voor diverse functies binnen de maritieme sector?

Tijdens een ontbijtsessie, georganiseerd door Keyport, spraken gelijkgestemde ondernemers Tinnemans Floating Solutions, Vissers & van Dijk en Linssen Yachts elkaar over deze arbeidsmarktproblematiek in de maritieme sector en van daaruit ontstond het initiatief van Maasgouw Maritiem.

Het idee erachter is om de maritieme sector onder de aandacht te brengen bij jongeren. Door middel van allerlei projecten de jeugd kennis te laten maken met de sector, de zichtbaarheid te vergroten door rondleidingen voor scholen te organiseren en deel te nemen aan de Maasbrachter Havendagen. Alles is erop gericht om jongeren en werkzoekenden te verbinden met de maritieme sector.  Op dit moment ligt er een aanvraag bij Keyport om dit initiatief te formaliseren.

En nu nodigen we jullie uit om ook aan te sluiten!

Daarom organiseert Keyport in samenwerking met gemeente Maasgouw, Tinnemans Floating Solutions, Vissers & van Dijk en Linssen Yachts, wederom een ontbijtsessie, maar nu voor ondernemers in de maritieme sector om kennis te maken met Maasgouw Maritiem en te kijken wat het voor jouw bedrijf kan betekenen.

Locatie:
Linssen Yachts
Brouwersstraat 17
6051 AA Maasbracht

Tijd & datum:
13 maart 2024

Inloop: 7.45 uur
Start: 8.00 uur
Einde 10.00 uur

Wat kun je onder andere verwachten?

• Opening door de wethouder
• Welkom door Ed Houben bij Linssen Yachts
• Korte toelichting Keyport door Ton Hagelstein
• Presentatie Maasgouw Maritiem
• De nieuwe opleiding technicus engineering maritiem
• Een rondleiding bij Linssen Yachts

Wie zijn wij?

Linssen Yachts is uitgegroeid tot Europees marktleider in de stalen jachtbouw in het segment waterverplaatsers met een superieure kwaliteit. Linssen Yachts bouwt en verkoopt 70 nieuwe jachten per jaar en daarnaast nog 30-35 gebruikte jachten. De productie is bijzonder efficiënt dankzij een flowprincipe waarin de jachten door de hallen naar de volgende werkplek schuiven. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1949 was Linssen Yachts de drijvende kracht achter innovatieve vernieuwingen op het gebied van jachtbouw.

Tinnemans Floating Solutions is een innovatief bedrijf met jarenlang vakmanschap, persoonlijke aandacht en optimale service in de scheepsbouw en reparatie ervan, interieurbouw en custom built yachts. Het bedrijf bestaat al sinds 1937 en inmiddels wordt het bedrijf bestuurd door de 3e generatie. Tinnemans Floating Solutions is de overkoepelende naam van 4 bedrijfsonderdelen met elk hun eigen specifieke scheepvaartgerelateerde expertises: Tinnemans Scheepsbouw en reparatie, Tinnemans interieurbouw, Tinnemans Custom Built Yachts en Tinn Silver Aluminium boats.

Vissers & van Dijk B.V is specialist in scheepselektrotechnische installaties in de binnenvaart. Tot het werkterrein behoren o.a. binnenvaartschepen, sleep- en duwboten, passagiersschepen en luxe jachten. Door de jarenlange ervaring in renovatie- en nieuwbouwprojecten heeft Vissers & van Dijk B.V. haar toegevoegde waarde ontwikkeld op basis van techniek en logistiek. Van advies tot uitvoering wordt altijd gezocht naar de optimale toepassing van deze factoren, waardoor prijs, kwaliteit en continuïteit gewaarborgd blijft.

Nu al nieuwsgierig?
Bekijk alvast de informatie & video’s van Linssen Yachts ,Tinnemans Floating Solutions en de website www.maasgouwmaritiem.nl

Het Keyport ondernemersontbijt
Het Keyport ondernemersontbijt is informatief én interactief. Wij vertellen onder meer over onze aanpak. Daarnaast geeft het je als ondernemer een mooie kans voor een goed gesprek met de wethouder en voor een inspirerend kijkje achter de schermen van een toonaangevende maritieme ondernemer namelijk Linssen Yachts.

Kortom: we zien je graag op 13 maart 2024 bij Linssen Yachts. Koffie, thee en broodjes staan klaar!

Inschrijven

(Alle velden met * verplicht invullen)

    Naam*

    Bedrijf*

    Email*

    Telefoon

    Overige opmerkingen