Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online stagemarkt voor studenten & bedrijven

2 juni 2020 | 15:00 - 17:30

Gratis

Bedrijven zijn druk met de impact van de coronacrisis. Studenten zitten thuis, onderwijs gaat online. Maar wat als na de zomer alles weer op gang komt? Dan heb je elkaar weer hard nodig. Ook die talentvolle stagiair, die met nieuwe kennis en frisse energie een extra boost kan brengen!

Jos Meessen van MeetTheYoungsters bedacht een oplossing: een digitaal speeddate event. “De techniek is er, nu nog op zoek naar bedrijven die in september een stageplek hebben.”

Online_Stagemarkt_2juni2020.jpg

Informatie: Bekijk hier de flyer (pdf)

Vragen? Bel of mail:
Jos Meessen
tel. 06 51 52 47 66
jos@meettheyoungsters.nl

Maartje Hendrix
tel. 06 36 42 88 51
maartje@meettheyoungsters.nl

Hoe werkt het?

Op de website www.meettheyoungsters.nl/keyport kunnen bedrijven zich aan de hand van een bedrijfsprofiel en video profileren. Studenten oriënteren zich en schrijven in voor een pitch bij het bedrijf van hun keuze. (Hou de Keyport website en www.meettheyoungsters.nl/keyport dus goed in de gaten!) Op dinsdag 2 juni vindt de online speeddating plaats. De studenten stellen zich voor en er is alle gelegenheid voor vragen en interactie. We rekenen op een half uur per speeddatesessie en gaan uit van ongeveer vijf studenten per bedrijf. In totaal is er ruimte voor maximaal 90 studenten en minimaal 15 bedrijven uit de regio.

Keyport Programmamanager Ton Hagelstein is blij met dit initiatief: “We spelen in op een actuele behoefte vanuit het onderwijs. Daarnaast sluit het aan op ons strategisch doel om het regionaal bedrijfsleven beter te profileren en carrièrekansen zichtbaar te maken. Voor behoud van jong talent! Dit initiatief krijgt dan ook een duurzaam vervolg. De timing is bovendien perfect. Bedrijven worden in beslag genomen door de crisisituatie, scholen zijn dicht en het schooljaar loopt ten einde. Toch is dit ook de tijd waarop je vooruit moet kijken. Vandaar dat Keyport deze activiteit mee organiseert!”

MeetTheYoungsters is gestart als Keyportproject en uitgegroeid tot het grootste online platform met 7000 studentprofielen en 380 deelnemende bedrijven in Limburg en directe omgeving. Jos Meessen: “Normaal gesproken organiseren we evenementen zoals Tour de Limburg, de carrièredagen en helpen we bijvoorbeeld mee bij vmbo on stage. Allemaal activiteiten waar studenten en bedrijven elkaar ontmoeten. Met als doel om ze een beter beeld te geven van de mooie bedrijven en uitdagende banen die deze regio te bieden heeft. En dat geldt zeker voor de Keyportregio. Hier zitten prachtige MKB bedrijven. Ondernemers met innovatiekracht en groeiambities. Ik nodig hen van harte uit om kennis te maken met talentvolle stagiairs, de arbeidskracht van de toekomst! “

Het online stage event is op dinsdag 2 juni van 15.00 tot 17.30 uur. Voor MBO, HBO en WO studenten.

Gegevens

Datum:
2 juni 2020
Tijd:
15:00 - 17:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , ,
Site:
www.meettheyoungsters.nl/keyport