Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Keyport Meets Event Weert

1 november 2022

Keyport Meets | Regio in je rugzak is een digitale leer-, voorstel- en ontmoetingsplek in combinatie met een evenement en ontmoetingsdagen. Leerlingen worden geholpen met oriënteren op hun toekomstige werkloopbaan, door ze in te laten zien welke kansen de regio aan hen biedt om dit te verwezenlijken. De leerlingen gaan in dit nieuwe doorlopende LOB-traject op zoek naar kansen en mogelijkheden in de eigen omgeving door te onderzoeken, ontdekken en ontmoeten.

Festival
Op dinsdag 1 november zal het festival plaatsvinden waar ondernemers leerlingen uit het voortgezet onderwijs ontmoeten. Door met elkaar in gesprek te gaan, kunnen leerlingen nog beter de kansen en mogelijkheden ontdekken binnen de eigen regio. Op het platform Regio in je Rugzak zien leerlingen profielen van bedrijven die bij hen passen. Door interesses en competenties te koppelen aan de kenmerken van ondernemingen, ontvangt de leerling unieke suggesties voor relevante matches die aanwezig zijn. Zo ontdekken leerlingen kansen voor een beroepstoekomst waar ze wellicht nog niet aan gedacht hebben.

De regio heeft meer te bieden dan je denkt!
Het festival is een volgende stap, waar leerlingen en bedrijven elkaar daadwerkelijk live ontmoeten. Zo krijgen ze uit eerste hand meer informatie over het bedrijf en de kansen die er aanwezig zijn. Een ontmoeting die ook leerzaam is voor ondernemers, omdat zij zo kunnen ontdekken waar de leerlingen vooral in geïnteresseerd zijn en hiermee ook nieuwe stagiaires of (toekomstige) werknemers kunnen werven. Op het festival maken leerlingen het liefst met enkele bedrijven een afspraak om op locatie te komen kijken en zo nog meer te weten te komen! Deze ervaring helpt de leerling met de keuze voor een mogelijke beroepstoekomst in de eigen regio.

We maken van ontmoeten een feest!
We verdelen het terrein in twee delen, een ontmoetingszone en een belevingszone. In de ontmoetingszone krijgen bedrijven de mogelijkheid in gesprek te gaan met de leerling en een afspraak te maken voor een ontmoeting op locatie. In de belevingszone vinden leerlingen gadgets en stellages waar ze iets kunnen doen, bijvoorbeeld een escaperoom, simulator, 3D-beleving, robots en meer mogelijke activiteiten. Met de aanwezigheid van onder andere een dj en een foodtruck maken we er samen met de leerlingen een echt festival van. Beleven wat de regio heeft te geven!

Bedrijven kunnen nog meedoen!
Bedrijven die leerlingen in de regio willen ontmoeten of een ervaring willen geven, zijn meer dan welkom! Neem een kijkje op de site www.regioinjerugzak.nl of neem contact op met de projectleider. Samen zetten we de regio op de kaart. Het festival vindt plaats op een fantastische locatie: Lister Building (bedrijventerrein De Kempen) Peelterbaan 1, 6002 NK Weert.

Aanmelden voor het Keyport Meets-event kan eenvoudig via het profiel op het platform. Ga daarvoor naar Activiteiten en selecteer ‘Keyport Meets’. Je kunt je daar aanmelden voor het event op 1 november in Weert.
Bekijk hier de pdf van de save the date (pdf)

Meld je aan

Gegevens

Datum:
1 november 2022
Evenement Categorie:

Organisator

Regio in je rugzak