Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Circulaire kansen benutten bij gemeentelijke aanbestedingen – Circo Track

11 mei 2021 - 8 juni 2021

Driedaagse track
Gemeenten willen bij het schrijven van aanbestedingen en bij het inkopen graag meer ruimte bieden voor circulaire oplossingen. Maar hoe dient dit intern goed geregeld te worden, en wat voor ideeën liggen er zoals bij ondernemers? Met een project van Gemeente Heerlen als casus willen wij de gehele keten bij elkaar brengen voor een CIRCO track. Denk aan oplossingen voor verkeersoverlast, parkeren, fietsers, OV, voetgangers en vrachtverkeer. Bedrijven die normaal in zouden schrijven op de aanbesteding, mogen nu voortijdig meedenken over circulaire mogelijkheden. Tevens krijgen zij zicht op nieuwe kansen tot circulaire concepten voor de eigen organisatie.

Nieuwe ketens en nieuwe samenwerkingen vragen om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. In samenwerking met LIOF, Keyport en Business Innovatie Team Limburg organiseert Circo een driedaagse track om ketenpartners bij elkaar te brengen en op weg te helpen. Vanuit ieders eigen positie en businesscase kunnen deelnemers kennis opdoen van circulair ondernemen en circulair design. Zo worden samen nieuwe kansen ontdekt en wordt circulaire business in gang gezet.

Circulaire Economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd, en waar producten zo lang mogelijk meegaan, om vervolgens te worden hergebruikt en gerecycled.

Tijdens de CIRCO track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en word je op weg geholpen in een gefaciliteerd design proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Voor wie?
Bedrijven, toeleveranciers en ketenpartners in de wegenbouw.

  • Opdrachtgevers en aannemers
  • Bouw en/of infra bedrijven
  • Groenvoorziening
  • Electra aanbieders
  • Organisaties voor sloopwerkzaamheden
  • E.d.

Programma & data
11 mei – Dag 1 Initiate Workshop
25 mei – Dag 2 Ideate Workshop
8 juni – Dag 3 Implement

Bekijk hier de flyer voor meer informatie (pdf)

Aanmelden
Stuur een email met namen deelnemers, bedrijf en contactgegevens naar:
Renske Cox: renske.cox@keyport.nl

Gegevens

Begin:
11 mei 2021
Einde:
8 juni 2021
Evenement Categorie:

Organisatoren

Circo
Keyport