"Onderweg naar 100% groene e-fulfilment!"

Myrthe Vossen
Living Lab Green Fulfilment

Living Lab Green Fulfilment

Steeds meer bedrijven beseffen de rol van logistiek en fulfilment processen in het verbeteren van hun duurzaamheid. Met Living Lab Green Fulfilment bieden we webshops en logistieke partners van e-Fulfilment Hub een uniek platform om door middel van innovatie hun KPI’s op het gebied van duurzaamheid inzichtelijk te maken en te verbeteren. Hiermee zetten we de keyport regio op de kaart als de locatie voor duurzame e-fulfilment.

Binnen het Living Lab Green Fulfilment brengen we de behoeftes van webshops en logistieke partners wat betreft duurzaamheid in kaart en vertalen we deze naar concrete innovatie trajecten. Hierbij zoeken we altijd naar synergie tussen meerdere partijen om te zorgen voor significante verbetering van KPI’s op het gebied van duurzaamheid door de hele keten. Binnen het Living Lab Green Fulfilment lopen momenteel 3 innovatie trajecten.

  • CO2 meter: Door CO2 impact van verzendingen in een webshop per pakket inzichtelijk te maken willen we consumenten helpen duurzame keuzes te maken in hun koopproces: door vaker te kiezen voor een pick-up point, een ander aflevermoment of een duurzame verpakking.
  • Maturity model: tijdens het opzetten van het e-fulfilment proces moet een webshop eigenaar veel keuzes maken. Momenteel worden deze keuzes vooral gemaakt op basis van prijs en leversnelheid. In het maturity model willen we d.m.v. life cycle analysis inzicht geven in de impact van deze keuzes op duurzaamheid. Hiermee wordt het voor een webshop inzichtelijk welke impact hun keuze heeft op hun duurzaamheid KPI’s.
  • Duurzaam transport: Samen met B2B klanten brengen we de CO2 uitstoot van hun logistieke processen in kaart door gebruik te maken van de data die verzameld wordt door de vrachtwagens. We kijken samen welke acties we kunnen ondernemen om de uitstoot te verminderen en blijven continue de impact van deze acties op CO2 uitstoot te monitoren om zo de uitstoot steeds verder terug te brengen.

Kamp je met uitdagingen in het verduurzamen van je fulfilment processen?

Living Lab Green Fulfilment biedt het platform voor duurzame innovatie in logistiek en warehousing! Neem contact op met Myrthe Vossen, Business Development Manager e-Fulfilment Hub.

Succesverhalen

ETF Machinefabriek, op koers naar de toekomst met RGO
ETF Machinefabriek, op koers naar de toekomst met RGO
RGO is een gedegen methode die je als MKB-ondernemer helpt bij groei en de bijbehorende transitie van een klein naar groter MKB-bedrijf. RGO komt tot de kern.
Ondernemerschap [v]
De kracht van het MakeTech Platform
De kracht van het MakeTech Platform
De kracht van het platform is dat je vanuit de inhoud contact hebt met elkaar.
Ondernemerschap [v]
In Weert is plek voor iedereen
In Weert is plek voor iedereen
“Weert is er voor alle ondernemers”, aldus Martijn van den Heuvel, wethouder economische zaken en werkgelegenheid. Gelijk heeft hij, want focussen op één branche is niet nodig. Wendy van Eijk, wethouder ruimtelijke ordening, vult aan: “We willen ons in de breedte blijven ontwikkelen, niet focussen op één branche. Zo zorgen we voor een evenwichtige verdeling in bijvoorbeeld werkgelegenheid en het gebruik van ruimte.”
Ondernemerschap [v]
Thijs Logistiek: “Wij weten hoe netwerken werken”
Thijs Logistiek: “Wij weten hoe netwerken werken”
De 60 blauwe trucks en busjes van Thijs Logistiek zijn een bekend gezicht op de Limburgse wegen. Het bedrijf koppelt jarenlange ervaring aan een drive om te blijven ontwikkelen. Precies zoals directeur Marius Verschuuren het graag ziet.
Ondernemerschap [v]
Hotspot in e-Fulfilment
Hotspot in e-Fulfilment
Het is een van de succesverhalen van Keyport: de opzet van e-Fulfilment Hub. In slechts drie jaar is de regio als logistieke hotspot stevig op de kaart gezet en uitgegroeid tot een merk. Gé Moonen, directeur Moonen Packaging, Bart Verlegh, directeur Bluehub, Marius Verschuuren, directeur Thijs Logistiek en Ramon Camp, directeur van HC Group koersen samen af op een mooie toekomst.
Ondernemerschap [v]

Gerelateerd nieuws

Circulair en duurzaamOndernemerschap
25 mei 2023

Samen beter én bewuster ondernemen. Een programma dat ondernemers hierbij helpt.

De laatste maanden heeft Circulaire Economie Limburg (CEL) achter de schermen hard gewerkt aan een concreet bewustwordingsprogramma. Acht CEL-partners, die hun krachten voor het hogere goed gebundeld hebben, gaan vanaf…
Ondernemerschap
24 april 2023

Terugblik ontbijtsessie Keyport & Roerdalen

Op vrijdag 21 april vond er een inspirerende ontbijtsessie plaats van Keyport en Gemeente Roerdalen op de prachtige locatie Landal Landgoed Aerwinkel. Bijna 25 enthousiaste bezoekers waren aanwezig om meer…
Ondernemerschap
24 april 2023

Industry 4.0 ontwikkelingen en subsidiemogelijkheden voor de maakindustrie

Terugblik Ledenbijeenkomst MTP 14 april j.l. Op 14 april vond er een zeer geslaagde ledenbijeenkomst plaats van het MakeTech Platform. Tijdens deze bijeenkomst kwamen drie verschillende thema's aan bod, namelijk…
Ondernemerschap
24 april 2023

KLG Europe (Groot bedrijf) en Personato (MKB) verkozen tot de Aantrekkelijkste Werkgevers van Limburg 2023

Tijdens het Meet the Youngsters partnerevent bij Beachclub Degreez in Panheel zijn de winnaars van de verkiezing Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg 2023 bekend gemaakt. Om regionale bedrijven onder jongeren te…

Wat is jouw ondernemersvraag?

Wat je volgende uitdaging ook is, in de Keyport regio krijg je het voor elkaar. Iedereen onderneemt mee, met Keyport als netwerkpartner, verbinder en aanjager.

Onze adviseurs gaan aan de slag met jouw ondernemersvraag. Ze weten de weg binnen de regio en koppelen actief mensen en middelen aan elkaar. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Ton Hagelstein

Programmamanager- & Secretaris Keyport
Jouw adviseur voor: