"Maak je organisatie en medewerkers klaar voor de uitdagingen van morgen."

Renske Cox
Projectleider Lerend Leven

Lerend Leven

De arbeidsmarkt is enorm in beweging. Denk aan de toenemende digitalisering, automatisering en robotisering, langer doorwerken en de vraag naar nieuwe skills. Om bij te blijven moeten werknemers zich continu ontwikkelen. En werkgevers moeten snel inzicht krijgen op de veranderende werkzaamheden en het behoud van hun concurrentiepositie.

Waarom meedoen?

LerendLeven brengt jouw bedrijf in contact met andere ondernemers in de regio die actief bezig zijn met vergelijkbare uitdagingen. Door vraagstukken en ervaringen over het betreffende thema met elkaar te delen, inspireert men elkaar om doordachte vervolgstappen te nemen. Iedereen vliegt het vraagstuk immers anders aan, bijvoorbeeld vanuit een andere sector of ander een andere achtergrond.

Dit gebeurt in Connected Learning bijeenkomsten. Wanneer er na een eerste bijeenkomst behoefte is aan een vervolg gericht op een verdiepende vraag, of met een frontrunner danwel expert erbij dan wordt ook dit namens Keyport gefaciliteerd.

Speel je als ondernemer met een vraagstuk of uitdaging?

Benader dan projectleider Renske Cox, om te kijken of hiervoor een Connected Learning opgezet kan worden.

Jij als ondernemer bepaald welke thema’s behandeld worden.

Over Lerend Leven

Brainport Development heeft het programma Lerend Leven ontwikkeld. Het behouden en aantrekken van gekwalificeerde arbeidskrachten staan centraal. Wegens succes in Brainport Eindhoven biedt Keyport de gevestigde bedrijven in de regio deze methodiek aan sinds 2017. Daarnaast biedt het project ondernemers de kans om aan te sluiten bij de kennis- en business netwerken in de Brainport regio.

Reeds behandelde thema’s in Connected Learnings:

 • Hoe start ik met duurzaam ondernemen?
 • Robot, Cobot en AGV
 • Exo-skelet
 • VR, AR en Digital Twin
 • Processen automatiseren
 • Hoe begeleid je mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar werk?
 • Sensoring en Servitization
 • Internet of Things
 • Hoe implementeer je duurzame inzetbaarheid op de werkvloer?
 • Bedrijfsoverdracht bij Familiebedrijven
 • Betonindustrie aantrekkelijk maken op de arbeidsmarkt
 • Hoe pas je circulariteit toe in de toeristische sector?
 • Hoe maak je als horeca ondernemer je bedrijf Corona-proof?

Succesverhalen

Innovatie staat hoog op de agenda
Innovatie staat hoog op de agenda
Naast goede prestaties is het personeel, de menselijke factor erg belangrijk.
Opleiden en personeel [v]
Onderwijsvernieuwer CITAVERDE
Onderwijsvernieuwer CITAVERDE
Met de nieuwste technieken blijven kinderen enthousiast en sluiten we goed aan bij het bedrijfsleven.
Opleiden en personeel [v]
Leerwerkloket
Leerwerkloket
Projectleider Astrid Julicher van de gemeente Roermond: “Met maatwerkscholing spelen we in op specifieke vragen van bedrijven. Daarnaast creëren we kansen voor jongeren, statushouders en anderen die nu nog te vaak aan de zijlijn staan. Nieuw is Multiprofiel. Daarbij richten we ons op mensen waarvoor Nederlands de tweede taal is.”
Opleiden en personeel [v]
Win-win in maakindustrie
Win-win in maakindustrie
Keyport en de maakindustrie zijn vier handen op één buik. Goed voor banen, bedrijvigheid en innovatie. Want de maakindustrie van nu is anders dan de maakindustrie van 15 jaar geleden. Denk alleen al aan de opkomst van Smart Industry en Internet of Things. Door de krachten tussen onderwijs en bedrijfsleven te bundelen, zorgen we voor opleidingskracht die direct in de praktijk inzetbaar is. Projecten als de Techniekketen en het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) voor de maakindustrie zijn hierin startpunt, wegwijzer en katapult.
Opleiden en personeel [v]
Vekoma Achtbaanschool
Vekoma Achtbaanschool
Goed personeel aantrekken en behouden door eigen achtbaanschool.
Opleiden en personeel [v]
Expert in talentontwikkeling en werkgeverschap
Expert in talentontwikkeling en werkgeverschap
Kabisa: Als we het aanwezige talent voor de regio willen behouden, dan moeten we meer doen aan de profilering van bedrijven en de carrièrekansen die hier zijn.
Opleiden en personeel [v]

Gerelateerd nieuws

Opleiden en personeel
25 mei 2022

Hoe krijgen we nuggers, nieuwkomers, statushouders, parttimers en bankzitters aan het werk?

Keyport zoekt innovatieve ideeën Landelijk is de arbeidsparticipatie 76%. In de Keyportregio is dat bijna 10 % minder. Daar is winst te behalen: Zoveel mensen die wel (meer) willen én…
Opleiden en personeel
24 mei 2022

De generatiekloof op de arbeidsmarkt

“Ze denken rijk te worden als influencer of YouTuber. Of door te beleggen in bitcoins. Een bijbaan in de maakindustrie of in de supermarkt lijkt niet meer vanzelfsprekend.” Werkgevers hebben…
Opleiden en personeel
26 april 2022

Jong talent ontdekt scheepsbouw-techniek in Keyport regio!

Wie van jullie zou er meer willen weten over techniek? Of over boten ontwerpen? Er gaan spontaan een paar vingers de lucht in. Missie geslaagd, doel bereikt. Het vonkje voor…
Opleiden en personeel
26 april 2022

MakeTech Platform te gast bij SparkTechLab

Woensdag 6 april. Leden van het MakeTech Platform Keyport zijn op bezoek bij SparkTechLab in Weert. Ruud Koppens heet de deelnemers welkom. “Dat doe ik vandaag vanuit een dubbelrol.” Naast…

Wat is jouw ondernemersvraag?

Wat je volgende uitdaging ook is, in de Keyport regio krijg je het voor elkaar. Iedereen onderneemt mee, met Keyport als netwerkpartner, verbinder en aanjager.

Onze adviseurs gaan aan de slag met jouw ondernemersvraag. Ze weten de weg binnen de regio en koppelen actief mensen en middelen aan elkaar. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Ton Hagelstein

Programmamanager- & Secretaris Keyport
Jouw adviseur voor: