"Bio-based produceren en circulair denken bieden volop kansen voor bedrijven in de regio. Wij gaan onze CO2 uitstoot verlagen met 70%."

Moonen Packaging

Moonen packaging

Moonen Packaging is in 1955 in Boeket (Nederweert) begonnen als kruidenier en langzaam ontwikkeld naar een traditionele groothandel in verpakkingsmateriaal. Van daaruit ontwikkelde Moonen Packaging zich van een lokale speler naar een van de belangrijkste spelers in de Benelux. De strategie werd meer aangepast naar ‘lowest total cost of ownership’ door full service concepten aan te bieden ‘op de klant gemaakt’.

In 2001 kwam Moonen Packaging in contact met een producent van suikerriet disposables en zijn de eerste ‘milieuvriendelijke’ disposables ontwikkeld. Toen vooral vanuit de gedachte dat er een vraag zou kunnen ontstaan naar milieuvriendelijke materialen.

Speerpunten

Duurzaamheid wordt steeds meer de onderscheidende factor in de strategie van Moonen Packaging. Naast het innoveren van het assortiment naar een beter alternatief en de verlaging van de eigen CO2 uitstoot met 70% neemt het bedrijf ook zijn verantwoordelijk serieus door vele groepen ondernemers en scholieren te ontvangen om ze te inspireren om meer duurzaamheid te omarmen. Het doel dat wij voor ogen hebben is dat eind 2020 minimaal 50% van onze omzet uit verpakkingen komt van hernieuwbare of gerecyclede grondstoffen. Momenteel staat de teller op ongeveer 25%, dus er is nog werk aan de winkel.

Inmiddels is het werkterrein van Moonen Packaging uitgebreid naar heel Europa. Moonen biedt totaalconcepten aan bedrijven met meerdere locaties in Europa waarbij logistieke vraagstukken worden opgelost. Op dit moment zijn er vestigingen in Duitsland, Frankrijk, België en Roemenië en telt het bedrijf 100 medewerkers waarvan 60% uit de regio.

Uitdaging

Ook voor de Keyport regio zijn er veel kansen op het gebied van duurzaam ondernemen. De gunstige centrale ligging, de groei van logistiek en e-fullfilment, het toenemen van het bio-based produceren en circulair denken bieden volop kansen bedrijven in de regio. De sleutel tot succes ligt in het slimme verbinden van de aanwezige kennis en mogelijkheden bij ondernemers, overheid en onderwijs.

Contact

Moonen Packaging


Oude Graaf 15
6002 NL Weert
T: 0495 58 17 60
E: info@moonenpackaging.com
I. www.moonenpackaging.com


Wat is jouw ondernemersvraag?

Wat je volgende uitdaging ook is, in de Keyport regio krijg je het voor elkaar. Iedereen onderneemt mee, met Keyport als netwerkpartner, verbinder en aanjager.

Onze adviseurs gaan aan de slag met jouw ondernemersvraag. Ze weten de weg binnen de regio en koppelen actief mensen en middelen aan elkaar. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Ton Hagelstein

Programmamanager- & Secretaris Keyport
Jouw adviseur voor: