"Wij leveren coilcoated aluminium dak- en geveltoepassingen voor grote bouwprojecten."

Euramax

Euramax

Euramax lakt voornamelijk aluminium op rol. Het proces wordt coilcoating genoemd. In dit proces wordt aluminium gelakt vóórdat het aluminium wordt geknipt, gebogen en verwerkt tot een eindproduct. Euramax levert van vroeger uit materiaal aan de Europese caravanindustrie; maar inmiddels leveren zij meer aan dak- en geveltoepassingen voor grote bouwprojecten zoals winkelcentra, vliegvelden en dergelijke. Zo hebben zij de gevelbeplating van het Retail Centre in Roermond gelakt, maar ook het dak van het vliegveld van Mekka in Saoedi-Arabië; het grootste metalen dak ter wereld.

Speerpunten

Euramax opereert dus op twee markten. Hierdoor zijn zij altijd in beweging. Op dit moment trekt de markt voor de caravanindustrie flink. In volume levert Euramax de meeste vierkante meters voor projectbouw. Vooral op die markt kunnen zij met name internationaal nog flink groeien. Euramax heeft een ambitieus groeiplan ontwikkeld waarbij de verkoopkantoren in het Midden- en Verre Oosten flink worden uitgebreid. De toekomst ziet er voor Euramax zonder meer goed uit.

Belangrijkste uitdaging

De uitdagingen van Euramax liggen voor de komende vijf jaar op twee heel verschillende vlakken. Enerzijds is het belangrijk om het competitief voordeel dat Euramax heeft verder uit te breiden. Euramax wordt gezien als de benchmark in de markt qua kwaliteit en breedte van ons levergamma. De concurrentie zit echter niet stil en investeert veel in kwaliteit en nieuwe machines. Aan Euramax is het dus om de concurrentie op dat terrein voor te blijven middels innovatie en service. Anderzijds ziet Euramax dat zij lokaal moeten blijven zorgen dat ze de juiste mensen blijven binnen halen. De maakindustrie doet het gelukkig goed in Limburg, maar dat betekent ook dat er concurrentie is naar goed geschoolde medewerkers, met name op technisch gebied.

Contact

Euramax


Industrieweg 6
6045 JG Roermond
T: 0475 37 03 03
E: info@euramax.eu
I. www.euramax.eu


Wat is jouw ondernemersvraag?

Wat je volgende uitdaging ook is, in de Keyport regio krijg je het voor elkaar. Iedereen onderneemt mee, met Keyport als netwerkpartner, verbinder en aanjager.

Onze adviseurs gaan aan de slag met jouw ondernemersvraag. Ze weten de weg binnen de regio en koppelen actief mensen en middelen aan elkaar. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Ton Hagelstein

Programmamanager- & Secretaris Keyport
Jouw business developer voor:

Dyantha Muller

Jouw business developer voor:

Maartje Kessels

Jouw business developer voor:

Renske Cox

Jouw business developer voor: