"Blijven innoveren en blijven nadenken of iets anders/beter kan is ons motto."

Linsen Yachts

Linssen Yachts

Linssen Yacht is in 1949 opgericht door Jac. Linssen sr. In eerste instantie als reparatiewerf/timmerwerkplaats direct na de oorlog. Van reparatie van scheepsinterieurs naar houten scheepsstuurwielen. Uiteindelijk wordt er ook een staalbewerking toegevoegd eind jaren 50 en ontstaan de eerste roeibootjes. Daarna groeit het snel wanneer zijn zonen in het bedrijf komen, ontstaan de eerst ‘kajuitbootjes’.

Het huidige Linssen Yachts bouwt stalen motorjachten van 9-18 meter. Door middel van een uitgekiend productieproces worden deze jachten in serie gebouwd op drie productielijnen. Hiermee is een constante hoge kwaliteit gewaarborgd en een integrale technische kwaliteit. Linssen Yachts is marktleider en bouwt circa 70 jachten per jaar.

Onze ‘doorsnee’ klant is 55+ en vaak ondernemer (geweest) en wil gaan genieten van zijn vrije tijd. In plaats van een tweede huisje in Spanje of camper of iets dergelijks kiezen ze voor een totaal andere blik op de wereld, namelijk vanaf het water. De zeer omvangrijke wateren van Europa (rivieren, kanalen, meren, plassen etc.), maar zeker ook de zee- en kustgebieden zijn hun vaargebied.

Belangrijkste uitdaging

Als we naar de komende vijf jaar kijken hebben we een duidelijke visie. Marktleider blijven is hard werken. We blijven onze producten verbeteren en door te ontwikkelen. Blijven innoveren en blijven nadenken of iets anders/beter kan. Daarnaast moeten we ook regelmatig met nieuwe modellen op de markt komen. Om de efficiency te waarborgen wordt de productietechniek permanent bijgestuurd.

In de Keyport regio

Linssen Yachts is absoluut een Keyport bedrijf! Niet alleen het grootste deel van het personeel maar ook de leveranciers zijn allemaal uit de directe regio afkomstig. De stoffering bijvoorbeeld komt gewoon uit Maasbracht, de cabrioletkappen uit Swalmen. Specifieke jacht-onderdelen kunnen uitsluitend bij gespecialiseerde bedrijven gekocht worden. Dat kan in geheel Europa zijn. Ook het staal komt – uiteraard – niet uit Maasbracht, maar uit IJmuiden.

Contact

Linssen Yachts


Brouwersstraat 17
6051 AA Maasbracht
T: 0475 43 99 99
E: info@linssenyachts.com
I. www.linssenyachts.com


Wat is jouw ondernemersvraag?

Wat je volgende uitdaging ook is, in de Keyport regio krijg je het voor elkaar. Iedereen onderneemt mee, met Keyport als netwerkpartner, verbinder en aanjager.

Onze adviseurs gaan aan de slag met jouw ondernemersvraag. Ze weten de weg binnen de regio en koppelen actief mensen en middelen aan elkaar. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Ton Hagelstein

Programmamanager- & Secretaris Keyport
Jouw adviseur voor: