"Het loket voor vragen over Leren en Werken. Voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden."

Astrid Julicher
Leerwerkloket

Leerwerkloket

Op zoek naar een leerbaan, een loopbaanadvies of wilt u ander werk? Voor alle vragen over leren en werken kunt u terecht bij het Leerwerkloket Midden-Limburg. Ook als werkgever kunt u bij ons terecht. Bijvoorbeeld voor advies over (om)scholing van uw medewerkers.

Het Leerwerkloket Midden-Limburg stimuleert en faciliteert de combinatie leren en werken binnen de arbeidsmarktregio Midden Limburg.

De aanleiding

Er is krapte op de arbeidsmarkt in alle sectoren. Een groot aantal mensen kan niet of onvoldoende deelnemen aan de arbeidsmarkt omdat men niet over de juiste papieren en certificaten beschikt. Daarnaast stellen ondernemers in de regio een hulpvraag op het gebied van opleiden van (nieuwe) medewerkers, informatie over opleiden, opleidingstrajecten en andere arbeidsmarktvraagstukken. Er is behoefte om te komen tot een structurele samenwerking op het gebied van leren en werken, door expertise van verschillende partijen te bundelen in 1 centraal punt voor werkgevers en werknemers.

Leerwerkloket Midden-Limburg

Het Leerwerkloket is het centrale punt waar de werkgever ontzorgd wordt op het gebied van vraagstukken gerelateerd aan het inzetten en opleiding van (nieuwe) medewerkers in gedefinieerde knelpuntberoepen. De werknemer, student en werkzoekende kan hier kosteloos terecht met alle vragen gericht op beroepskeuze, loopbaanadvies, loopbaantesten, leerbanen etc. Daarnaast biedt het Leerwerkloket een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling, facilitering en/of initiëring van leerwerkarrangementen. Het Leerwerkloket beoogt als kenniscentra voor de regio te fungeren voor iedereen met een Leerwerkvraag.

Organisatie Leerwerkloket

Het Leerwerkloket kent een netwerkstructuur waarin de volgende regionale partners samenwerken:

 • De Midden Limburgse gemeenten
 • UWV
 • SBB
 • Gilde Opleidingen
 • CITAVERDE College
 • Werkgeversservicepunt (WSP)
 • Werk.kom

Het Leerwerkloket vervult voornamelijk een coördinerende en verbindende rol en maakt gebruik van de expertise die de partners bieden. Het werkgebied betreft Midden-Limburg

Doelen

 • Bevorderen van de regionale verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt.  Structurele samenwerking tussen regionale partners door ontwikkelen
 • Een laagdrempelige dienstverlening bieden waar zowel de werkgever als de werknemer, student, werkzoekende terecht kan met een leerwerkvraag.
 • In samenwerking met de partners leerwerkarrangementen ontwikkelen om het personeelstekort in krapteberoepen terug te dringen en kansen te bieden voor het aanbod werkzoekenden
 • Regionaal informatie en adviescentrum zijn op het gebied van Leren en Werken

Speerpunt

Ontwikkelen van maatwerk scholingsarrangementen!

Resultaten

In 2020 hebben we 56% meer burgers in Midden-Limburg advies gegeven dan het jaar daarvoor. Steeds meer werkenden en werkzoekenden vinden de weg naar het Leerwerkloket voor een loopbaanadvies, beroepskeuzetest en om- of bijscholing. Samen met werkgevers ontwikkelen we leerwerktrajecten in diverse sectoren waar veel vraag is naar personeel.

Hulp nodig? Wij helpen u verder!

Investering in kennis is noodzakelijk om de snelle en complexe veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden en duurzame en flexibele inzetbaarheid te bevorderen. Een leven lang ontwikkelen is nodig om een baan te vinden en te behouden. Neem contact met ons op als u ondersteuning nodig heeft hierbij.

Succesverhalen

Innovatie staat hoog op de agenda
Innovatie staat hoog op de agenda
Naast goede prestaties is het personeel, de menselijke factor erg belangrijk.
Opleiden en personeel [v]
Onderwijsvernieuwer CITAVERDE
Onderwijsvernieuwer CITAVERDE
Met de nieuwste technieken blijven kinderen enthousiast en sluiten we goed aan bij het bedrijfsleven.
Opleiden en personeel [v]
Leerwerkloket
Leerwerkloket
Projectleider Astrid Julicher van de gemeente Roermond: “Met maatwerkscholing spelen we in op specifieke vragen van bedrijven. Daarnaast creëren we kansen voor jongeren, statushouders en anderen die nu nog te vaak aan de zijlijn staan. Nieuw is Multiprofiel. Daarbij richten we ons op mensen waarvoor Nederlands de tweede taal is.”
Opleiden en personeel [v]
Win-win in maakindustrie
Win-win in maakindustrie
Keyport en de maakindustrie zijn vier handen op één buik. Goed voor banen, bedrijvigheid en innovatie. Want de maakindustrie van nu is anders dan de maakindustrie van 15 jaar geleden. Denk alleen al aan de opkomst van Smart Industry en Internet of Things. Door de krachten tussen onderwijs en bedrijfsleven te bundelen, zorgen we voor opleidingskracht die direct in de praktijk inzetbaar is. Projecten als de Techniekketen en het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) voor de maakindustrie zijn hierin startpunt, wegwijzer en katapult.
Opleiden en personeel [v]
Vekoma Achtbaanschool
Vekoma Achtbaanschool
Goed personeel aantrekken en behouden door eigen achtbaanschool.
Opleiden en personeel [v]
Expert in talentontwikkeling en werkgeverschap
Expert in talentontwikkeling en werkgeverschap
Kabisa: Als we het aanwezige talent voor de regio willen behouden, dan moeten we meer doen aan de profilering van bedrijven en de carrièrekansen die hier zijn.
Opleiden en personeel [v]

Gerelateerd nieuws

Circulair en duurzaamInnovatie en digitaliserenOndernemerschapOpleiden en personeel
15 januari 2024

Nieuw routeplan Keyport 2025-2028

Het nieuwe jaar is goed van start gegaan. Tijd om fris aan de slag te gaan! Voor Keyport betekent 2024 focus op de uitdagingen van morgen en dus focus op…
Opleiden en personeel
7 november 2023

Keyport informeert en inspireert gemeente Roermond

Op 10 oktober 2023 was Keyport samen met partners en ondernemers te gast bij gemeente Roermond om de raadsleden bij te praten over de werkwijze, urgentie en projecten van Keyport.…
Circulair en duurzaamOpleiden en personeel
7 november 2023

Project agroleeft 3.0 van start

Afgelopen maand was bij Supply Chain Valley de startbijeenkomst van het regio overschrijdende project AgroLeeft 3.0. Een van de speerpunten van het Economisch Actieprogramma Agrofood is het verdiepen van het…
Opleiden en personeel
7 november 2023

Sterk techniek onderwijs bestaat vier jaar en viert dit met sterk techniek festival noord- en midden-limburg

Sterk Techniek Onderwijs bestaat vier jaar en viert dit samen met docenten, ondernemers, coördinatoren, organisatoren en bestuurders. Samen met iedereen die hun Tech-Aan hebben gezet en de schouders onder beter…

Wat is jouw ondernemersvraag?

Wat je volgende uitdaging ook is, in de Keyport regio krijg je het voor elkaar. Iedereen onderneemt mee, met Keyport als netwerkpartner, verbinder en aanjager.

Onze adviseurs gaan aan de slag met jouw ondernemersvraag. Ze weten de weg binnen de regio en koppelen actief mensen en middelen aan elkaar. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Ton Hagelstein

Programmamanager- & Secretaris Keyport
Jouw adviseur voor: