Skip to main content

In oktober 2019 ging de tweede editie van de Dutch IoT Challenge van start. Een project waarbij middelbare scholieren, mbo-, hbo- en wo-studenten worden uitgedaagd om na te denken over innovatieve toepassingen van Internet of Things en Future Tech. Hierbij wordt intensief samengewerkt door het Limburgse bedrijfsleven en onderwijsinstellingen – met als doel om Limburg een hotspot te maken op het gebied van IoT en Future Tech.

Méér dan 500 leerlingen en studenten van de volgende 16 Limburgse onderwijsinstellingen zijn op dit moment bezig om hun innovaties naar een hoger niveau te tillen: Graaf Huyn College (Geleen), College Den Hulster (Venlo), Sophianum (Gulpen), Bernardinus College (Heerlen), Dendron College (Horst), Sint Ursula (Horn), Lyceum Schöndeln (Roermond), Niekée (Roermond), BC Broekhin (Roermond), Citaverde College, Vista College, HAS, Hogeschool Zuyd, Maastricht University, Gilde Opleidingen, en Maastricht School of Management. Zo is één team studenten van Maastricht School of Management bezig met een Smart Recycling systeem, waarbij biologisch afbreekbaar afval bij boeren afgeleverd kan worden, op basis van de automatisch gemeten voedingsstoffen die zich in de bodem bevinden. Onder andere dit team heeft een plekje in de finale weten te bemachtigen!

Benieuwd naar alle finalisten, kijk dan op https://dutchiotchallenge.nl/

Afb_Finale-Dutch-IoT-Challenge.jpg

Om de 20 finalisten klaar te stomen voor de finale, organiseren wij op dinsdag 26 mei een online workshopdag. De finalisten krijgen een workshop over het Business Model Canvas door het Business Innovatie Team Limburg, een workshop Ideation 2.0 door Innervate en de workshop Spreken als een Baas door Plek C. Op vrijdag 12 juni van 13:00 – 16:00 organiseren we de Online Freaky Final 2.0.

Deze finale zal via een livestream door iedereen te bekijken zijn via https://dutchiotchallenge.nl/