Skip to main content

Grond wordt in de toekomst schaarser. Dat vraagt dat we daar zorgvuldig mee omgaan. Tegelijkertijd willen we ruimte om te ondernemen. Met de herontwikkeling van het oude bedrijventerrein Zevenellen in Haelen (gemeente Leudal) tot een Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen brengen we economie, milieu én maatschappij bij elkaar.

Intussen zijn de eerste resultaten geboekt. Keyport draagt bij aan het haalbaarheidsonderzoek van de Bio Transitie Centrale. En vanuit het Keyport Economisch Actieprogramma Agribusiness is er een bijdrage gedaan aan de projectcoördinatie voor de uitwerking van het gezamenlijke initiatief van zes Midden-Limburgse varkensboeren om te komen tot een mestbewerkingsinstallatie op bedrijventerrein Zevenellen. De start van Coöperatie 7-LL!

Hans Coppus, directeur Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg aan het woord over Duurzaam Bedrijvenpark Zevenellen

“Economisch, duurzaam én ook maatschappelijk sterker”, valt Hans Coppus, directeur bij Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML), met de deur in huis. “Grond wordt in de toekomst schaarser. Dat vraagt dat we daar zorgvuldig mee omgaan en dat er tegelijkertijd ruimte is om te ondernemen. Dat doen we met de herontwikkeling van het oude bedrijventerrein  Zevenellen in Haelen (gemeente Leudal) tot een Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen. Met oog voor economie, milieu én maatschappij.“

Lees hier het hele artikel. (pdf)

Vier duurzame koplopers bundelen hun krachten in Bio Transitie Centrale

Gedeputeerde Burlet: ‘Samenwerking voorbeeld van circulariteit’

Vier duurzame koplopers bundelen krachten
Als het aan Van Asten Group, Agro America, Smurfit Kappa Roermond Papier en Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) ligt, wordt er in de toekomst een Bio Transitie Centrale Zevenellen in de gemeente Leudal gerealiseerd. Op donderdag 12 november ondertekenden zij een intentieverklaring voor een onderzoek naar de gezamenlijke realisatie van deze water-, energie- en grondstoffenfabriek voor een energieneutrale en circulaire wereld. “De samenwerking is een voorbeeld van onze Limburgse technologie en vakmanschap voor een duurzame voedselproductie over de hele wereld”, aldus de aanwezige gedeputeerde Burlet van Provincie Limburg.

Lees hier het hele persbericht (pdf)