Skip to main content

De gasten zijn eraan toe. Ondernemers ook. Juist in deze tijd waarin je als ondernemer in de toeristische sector voor grote uitdagingen staat. Waar je creatief moet zijn, je business model moet aanscherpen of misschien wel radicaal moet omgooien. Keyport Business Developer Renske Cox licht toe:

“Circulariteit is een thema dat bij elke ondernemer speelt. Ook in de toeristische sector. Een branche die enorm wordt geraakt door deze crisis. Toch biedt een crisis ook altijd weer kansen. Bijvoorbeeld de kans om met je circulaire ambities aan de slag te gaan en in te spelen op gasten die op zoek zijn naar een duurzaam beleving. In onze Connected Learning sessie vertel ik over “best practices” en over de praktische tools die we op de plank hebben liggen. Je kunt als ondernemer zo aansluiten!”

Horeca ondernemer Wim Cox was een van de deelnemers: “Een duidelijk verhaal van Renske. Strak gebracht ook. Wat mij wel inspireerde is het verhaal over het inzamelen van koffiedrab. Ik begreep dat dit binnenkort wordt uitgerold in deze regio. Als het past qua opslag en hygiëne eisen, dan wil ik graag aansluiten.”

Ook Fred Romeijnders van recreatiegebied de Ijzeren Man uit Weert is geïnspireerd. “Het voorbeeld van fruitbomen die naast fruit ook hout en houtsnippers kunnen ‘leveren’. Of over matrassen die uit elkaar worden gehaald voor recycling. Interessant voor bungalowparken. Zelf zijn we uiteraard volop aan de slag met de vervanging van plastic rietjes en de inzet van duurzame ‘to go bakjes’. Deze sessie heeft me wel getriggerd om nog eens goed te kijken naar al onze afvalstromen. Wat kunnen we daar mee? En hoe stellen we onze gasten nog beter in staat om afval te scheiden?”

Thijs Vossen van de Limburg Leisure Academy organiseerde de sessie met Keyport. ”Het is een stevig onderwerp. Wel interessant om eens kennis te maken met de Circo workshop. Die is met name gericht op de maakindustrie en op productiebedrijven, maar wellicht kunnen we een variant bedenken voor onze branche. En naast het afval van gebruikte matrassen ook iets doen aan die polyester boten die in de haven liggen te ‘rotten’. Ik nodig Keyport graag uit voor een vervolg.”

Meer weten over Indusym?

Neem contact op met Renske! Maak hieronder een afspraak.

Renske Cox – Business Developer Keyport
• arbeidsmarkt • opleiden, bijscholen of omscholen • duurzaamheid
M. 06-57587920
Afspraak met Renske

 

InduSym staat voor industriële symbiose. Een circulaire economie waarbij de reststroom van één bedrijf de grondstof van een ander bedrijf wordt. Als er voldoende van deze uitwisselingen zijn ontstaat er een cirkel zonder restafval. InduSym helpt vraag en aanbod te matchen en te verbinden. Zo werken we efficiënter, economischer en duurzamer samen. Het voordeel voor de ondernemer?

  • goedkoper aan materialen komen zonder nieuwe grondstoffen te verbruiken
  • reststromen een nuttige(re) bestemming geven
  • besparen op of geld verdienen aan afvalverwerking

Circo Workshop
CIRCO versnelt de transitie naar een circulaire economie d.m.v. design van product, dienst of businessmodel. Tijdens de workshop leer je hoe je meer business creëert met circulair design.

Na de workshop weet je:
Wat circulair ondernemen inhoudt en hoe jij er mee aan de slag kan gaan.
Welke concrete business kansen er liggen voor jouw bedrijf.
Wie jou verder kan helpen je ambities met circulair ondernemen te bereiken.