Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

TOF Event | Van je familie moet je het hebben!

11 juli 2022 | 19:00 - 21:30

Van familiebedrijven is bekend dat ze weerbaarder zijn in tijden van crisis en trouw blijven aan hun personeel. Toch presteren familiebedrijven per definitie niet beter of slechter dan niet-familiebedrijven. Wat wel opvalt is dat ze zich anders gedragen mede omdat ze andere doelen nastreven, meer gericht op de lange termijn. De bepalende factor voor dit afwijkende gedrag is de familie.

De band tussen familie en het familiebedrijf zorgt voor een bijzondere dynamiek die van invloed is op de strategie, innovaties en op het voortbestaan van het familiebedrijf door de overdracht naar de volgende generatie.
Vaak wordt de familie gezien als de kracht van het familiebedrijf maar het kan ook leiden tot complexe uitdagingen vanwege de vermenging van het emotionele met het zakelijke. Met andere woorden: ‘Van je familie moet je het hebben!’

Het project TOF – Trots Op Familiebedrijven – is een initiatief van de provincie Limburg in samenwerking met MKB-Limburg en Maastricht University en richt zich specifiek op de band tussen de familie en het familiebedrijf bij kleine en middelgrote familiebedrijven. Het traject start met een keukentafelgesprek, waarin de familie in gesprek met een ervaren business-coach zich bewust wordt van de stand van zaken en de specifieke uitdagingen van hun familiebedrijf. Vervolgens kan het bedrijf met twee personen deelnemen aan de TOF-Masterclasses. Een kennis en co-creatie traject van zes bijeenkomsten met maximaal zes familiebedrijven per masterclass bij Maastricht University.

Tijdens dit event krijg je meer inzicht in de diverse thema’s waarmee familiebedrijven te maken krijgen en gaan we in gesprek met experts Anita van Gils (Professor of Family Business and Strategic Entrepreneurship), Mr.Ilse Keijenberg (namens RSM) en ondernemers die deelnemen aan de Masterclasses van het project TOF.
Het wordt een interactief gesprek waarbij ook het publiek betrokken wordt.

Programma

19.00 uur Ontvangst en welkom
19.30 uur Interactief gesprek met gasten en publiek o.l.v. Sander Kleikers
20.30 uur Netwerkborrel
21.30 uur Einde

Heb jij een familiebedrijf? Of ben jij geïnteresseerd in het onderwerp of het project TOF meld je dan snel aan.
Je hoeft geen lid te zijn van MKB-Limburg om je hiervoor aan te melden.

Wij zijn voor dit event te gast bij een van de deelnemers aan de Masterclasses.

Locatie:
Aerdehof
Grote Blerickse Bergenweg 24, 5927 PB Venlo
(Er is voldoende gratis parkeergelegenheid)

Gegevens

Datum:
11 juli 2022
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.mkblimburg.nl/agenda/tof-event--van-je-familie-moet-je-het-hebben/

Organisator

MKB Limburg