Skip to main content

Emma Sophie Schellekens ontwikkelt educatieve lijn!

Onderwijs en met name digitale geletterdheid van kinderen en jongeren is het vakgebied én de passie van Sophie Schellekens. Ze ziet het als een uitdaging om een complex en technisch verhaal inzichtelijk en behapbaar te maken voor leerlingen. In deze digitale tijd is het van groot belang dat (jonge) leerlingen niet alleen kunnen omgaan met deze nieuwe technologieën, maar dat ze óók begrijpen waarom en waardoor iets werkt. Computational thinking dus.

 

Computational thinking
Dit denken in stapjes kan leerlingen ook goed helpen in andere vakgebieden en in hun persoonlijke ontwikkeling. Sophie kijkt er dan ook erg naar uit om voor FieldLab Robotics (FLR) een educatieve lijn te mogen ontwikkelen en uitvoeren en leerlingen en docenten uit de regio te gaan begeleiden. Concreet is zij aan de slag met het Sumo Robo project dat FLR samen met ROER College Schöndeln uitrolt in Midden-Limburg. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Keyport.

Ook partner worden?
Mooi nieuws tot slot is dat FieldLab Robotics weer een nieuwe partner mag verwelkomen:  EQUANS BeLux, Smart Digital Operations sluit zich aan bij de Community. Wil jij ook bijblijven op het gebied van robotisering en smart industry? Sluit je aan en word partner.