Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

9 februari officiële opening uniek living lab Circulariteit: Zuyd Perron Circulair Weert.

9 februari 2023 | 10:45 - 13:30

Tijdens de Week van de Circulaire Economie 2023, vindt op het station van Weert de officiële opening plaats van een unieke living lab op het gebied van circulariteit: Zuyd Perron Circulair Weert. Omdat dit een belangrijke ontwikkeling voor onze regio is, willen wij u hier graag deelgenoot van maken. Ook staatssecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zal aanwezig zijn. Wij willen u van harte uitnodigen om samen met andere ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen deel te nemen aan een inspirerende circulaire dialoog en netwerklunch. En uiteraard om Zuyd Perron Circulair Weert te bezoeken en te beleven. Doel van dit circulaire evenement is om elkaar te inspireren hoe de triple helix uit onze regio kan samenwerken om een circulaire samenleving te realiseren.
Circulaire economie op de rails zetten!

  • Wat? Circulaire dialoog bedrijven/onderwijs/overheid + Circulaire netwerklunch + Bezoek Zuyd Circulair Perron Weert.
  • Wanneer? Donderdag 9 februari van ca. 10.45 tot 13.30 uur (tijdens de Week van de Circulaire Economie 2023).
  • Waar?
    – Circulaire dialoog + netwerklunch: vanaf 10.45 bij brasserie-hotel Antje van de Statie (Stationsplein 1, 6001 CH Weert, tegenover Station Weert).
    – Zuyd Circulair Perron Weert: Station Weert, oude wachtruimte op het achterste perron (Stationsplein 14, 6001 CH Weert).
    – Wie? Ondernemers, overheden, onderwijsinstellingen en studenten uit onze regio die werk (willen) maken van een circulaire samenleving..

De initiatiefnemers van Zuyd Circulair Perron Weert (het lectoraat Innovatief Ondernemen van Zuyd Hogeschool, gemeente Weert en de Nederlandse Spoorwegen) willen u graag bijpraten wat deze circulaire living-lab voor u en uw organisatie kan betekenen. Ook zult u er een circulaire expositie kunnen zien met circulaire kunstwerken, gemaakt door studenten Beeldende Kunst van Zuyd in Maastricht.

Overige aanwezigen zijn onder meer gedeputeerde Stephan Satijn, verschillende wethouders en de burgemeester van gemeente Weert, vertegenwoordigers van de Nederlandse Spoorwegen op het gebied van circulariteit en duurzaamheid, Luc Verburgh (voorzitter College van Bestuur Zuyd Hogeschool), en andere (circulaire) vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen uit onze regio.

Over Zuyd Perron Circulair Weert
Lectoraat Innovatief Ondernemen van Zuyd Hogeschool, gemeente Weert en de Nederlandse Spoorwegen hebben het initiatief genomen om een leegstaande wachtruimte op station Weert om te turnen tot en in gebruik te nemen als circulaire living lab: Zuyd Perron Circulair Weert. Deze circulaire living lab draait om informeren, leren, inspireren en exposeren. Onder het motto Circulaire economie op de rails zetten, kan jong en oud, student en ondernemer er kennismaken met circulariteit. Er kan bijvoorbeeld een inspiratie sessie gegeven worden, de ruimte kan voor educatieve doeleinden worden gebruikt, en bedrijven, gemeenten, designers en studenten kunnen er vergaderen, projecten uitvoeren en tentoonstellen. Ook door en met u!

Wij hopen u dan ook op donderdag 9 februari te mogen verwelkomen, want een circulaire samenleving realiseer je niet alleen maar samen!
Laat s.v.p. even weten of u erbij bent door vóór 20 januari een mailtje te sturen naar danielle.twardy@zuyd.nl.

Met enthousiaste circulaire groet!
Danielle Twardy namens het lectoraat Innovatief Ondernemen Zuyd

Gegevens

Datum:
9 februari 2023
Tijd:
10:45 - 13:30
Evenement Categorie: