Skip to main content

Donderdag 4 maart: 13.00 – 14:00 uur Online sessie

TRIAS – MIT Haalbaarheid subsidie

TRIAS online werksessie

Op donderdagmiddag 4 maart vertelt een ervaren subsidieadviseur van TRIAS je alles over de do’s en don’ts. Wat komt wel en wat niet in aanmerking? Hoe werk ik mijn idee uit tot een volledig plan? Welke kosten kun je opvoeren?

Juist in deze tijd zijn veel bedrijven bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Soms noodgedwongen, omdat de omstandigheden erom vragen, soms simpelweg omdat nieuwe kansen zich voordoen. De verkennende voorfase van dergelijke ontwikkeltrajecten is vaak tijdrovend. En met een hoog risico, immers zijn nog veel variabelen onzeker. Dat is voor een MKB bedrijf lastig, want tijd en geld investeren, zonder directe opbrengst in zicht, past vaak niet in de dagelijkse realiteit. Een subsidie kan hier bij oplossing bieden! Een hele concrete kans is de MIT Haalbaarheid subsidie, die in april weer opent. Deze subsidie is gericht op innovatieve MKB-ondernemers, die hiermee de technische en economische risicos’ in kaart brengen van een voorgenomen innovatieproject.

Kortom: Wil je weten hoe je succesvol gebruik maakt van de MIT Haalbaarheid regeling? Doe dan mee met de online werksessie op 4 maart 2021 om 13:00 uur tot 14:00 uur!

Een MIT-aanvraag indienen is om verschillende redenen zeer aantrekkelijk:

  • De subsidie wordt cash uitbetaald, bij de start van je project. Qua liquiditeit is dit dus een echte duw in de rug om de innovatie te kunnen realiseren!
  • Je eigen inbreng kan in-kind voldaan worden, middels uren die je investeert. Dit zijn normaliter uren die je vaak als eigen organisatie sowieso al in je project steekt, oftewel win-win!
  • De administratieve lasten van de subsidie zijn zeer beperkt.
  • Last but not least: Door eerst de haalbaarheid te onderzoeken van je project, verklein je de kans op onverwachte problemen tijdens de ontwikkeling en implementatie. Het is dus een goede investering in je bedrijf!

Over MIT Haalbaarheid

Een MIT Haalbaarheidsproject richt zich op haalbaarheidsstudies voor technische nieuwe producten, productieprocessen of diensten door MKB bedrijven. Je onderzoekt de technische en economische risico’s van uw innovatie in kaart.

De MIT haalbaarheidssubsidie bedraagt 40% van uw subsidiabele kosten met een maximaal bedrag van € 20.000. Uw eigen bijdrage kan inkind voldaan worden door de inbreng van eigen uren, waardeerbaar tegen een forfaitaire bedrag van € 60 per uur. Bovendien wordt het bedrag geheel vooraf uitbetaald. De looptijd van een haalbaarheidsproject mag maximaal 1 jaar bedragen maar er dient binnen 4 maanden na de indiening van de subsidieaanvraag te worden gestart met de uitvoering van het haalbaarheidsproject.

Wist je dat Keyport & ESZL een startfeefonds hebben? Voor het aanvragen van subsidies betaal je doorgaans een start- en succesfee. Om de drempel te verlagen financiert Keyport 50% en ESZL 2/3de van de startfee. Alleen als de subsidie wordt toegekend, betaal je het bedrag weer terug zodat het geld opnieuw beschikbaar kan worden gesteld voor andere ondernemers. Door deze startfee ondersteuning loop je als bedrijf minder risico, terwijl je slaagkansen vergroot worden door de professionele ondersteuning.

Programma, 4 maart

Inschrijven

Inschrijven voor Online Sessie

Contact

Contact

Roy Golsteijn
TRIAS Adviseur

  • subsidies

T. 077-35 60 100
M. 06-825 582 03
E. roy@trias-subsidie.nl


Nieuws

Ondernemerschap
7 november 2023

Keyport in beeld bij aanvraag Regiodeal Midden-Limburg

Keyport is een van de partijen die hebben bijgedragen aan de ingediende aanvraag voor de Regiodeal Midden-Limburg. De Regiodeal Midden behandeld 3 thema’s. Het eerste thema is; Economie, arbeidsmarkt en…
Ondernemerschap
7 november 2023

Weerterlandprijs 2023 gewonnen door Keyport ambassadeur Rijvers

Tijdens een spetterende theateravond in het Munttheater in Weert werd op 24 oktober de winnaar van de vijfde editie van de Weerterlandprijs bekend gemaakt. De ondernemersprijs werd gewonnen door een…
Circulair en duurzaamInnovatie en digitaliserenOndernemerschapOpleiden en personeel
5 oktober 2023

900 miljoen euro beschikbaar voor Regio Deals

Het kabinet heeft 900 miljoen euro beschikbaar gesteld voor nieuwe Regio Deals. In deze deals werken Rijksoverheid en regio's samen om de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners…
Ondernemerschap
5 oktober 2023

Terugblik ‘Magical Mystery Tour 2023’

Op 21 september organiseerde Parkmanagement Weert voor de negende keer de beroemde 'Parkmanagement Magical Mystery Tour'. De Magical Mystery Tour is een interactief netwerkbezoek waarbij Weerter ondernemers een kijkje in…

Succesverhalen

ETF Machinefabriek, op koers naar de toekomst met RGO
ETF Machinefabriek, op koers naar de toekomst met RGO
RGO is een gedegen methode die je als MKB-ondernemer helpt bij groei en de bijbehorende transitie van een klein naar groter MKB-bedrijf. RGO komt tot de kern.
Ondernemerschap [v]
De kracht van het MakeTech Platform
De kracht van het MakeTech Platform
De kracht van het platform is dat je vanuit de inhoud contact hebt met elkaar.
Ondernemerschap [v]
In Weert is plek voor iedereen
In Weert is plek voor iedereen
“Weert is er voor alle ondernemers”, aldus Martijn van den Heuvel, wethouder economische zaken en werkgelegenheid. Gelijk heeft hij, want focussen op één branche is niet nodig. Wendy van Eijk, wethouder ruimtelijke ordening, vult aan: “We willen ons in de breedte blijven ontwikkelen, niet focussen op één branche. Zo zorgen we voor een evenwichtige verdeling in bijvoorbeeld werkgelegenheid en het gebruik van ruimte.”
Ondernemerschap [v]
Thijs Logistiek: “Wij weten hoe netwerken werken”
Thijs Logistiek: “Wij weten hoe netwerken werken”
De 60 blauwe trucks en busjes van Thijs Logistiek zijn een bekend gezicht op de Limburgse wegen. Het bedrijf koppelt jarenlange ervaring aan een drive om te blijven ontwikkelen. Precies zoals directeur Marius Verschuuren het graag ziet.
Ondernemerschap [v]
Hotspot in e-Fulfilment
Hotspot in e-Fulfilment
Het is een van de succesverhalen van Keyport: de opzet van e-Fulfilment Hub. In slechts drie jaar is de regio als logistieke hotspot stevig op de kaart gezet en uitgegroeid tot een merk. Gé Moonen, directeur Moonen Packaging, Bart Verlegh, directeur Bluehub, Marius Verschuuren, directeur Thijs Logistiek en Ramon Camp, directeur van HC Group koersen samen af op een mooie toekomst.
Ondernemerschap [v]