"Wereldmarktleider op het gebied van shock pads"

Schmitz Foam Products

Schmitz Foam Products

Het huidige Schmitz Foam is ontstaan uit een transportbedrijf gespecialiseerd in vuilophaaldiensten. Het was de directeur destijds opgevallen dat zij veel kwalitatief goed materiaal ophaalden bij haar buren Sekisui Alveo. Dit bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige polyolefine schuimen. Dit uitvalmateriaal vormde de basis voor de eerste producten. Producten die direct al erkent werden om hun dempende waarden en daardoor veel gebruikt werden in de civiele industrie en onder andere als afdekking van vuilstortplaatsen. Tot zo’n vijftien jaar geleden een opdrachtgever vroeg om een high performance shock pad te ontwikkelen voor toepassing onder sportvelden. Deze innovatie leidde het huidige Schmitz Foam Products in.

Speerpunten

Op dit moment zijn zij wereldmarktleider op het gebied van ‘shock pads’ zoals deze producten wereldwijd bekend staan. Deze producten worden inmiddels naar zo’n 60 landen geëxporteerd. Marktleider zijn in een groeiende markt, de afgelopen twee jaar groeide het bedrijf ruim 50%, brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. De uitdaging voor Schmitz Foam Products zit vooral in het managen van de groei. Vanwege de internationale expansie wordt er nu in Amerika een fabriek gebouwd met 1,5 maal de capaciteit van de locatie in Roermond.

Belangrijkste uitdaging

De directie is optimistisch over de toekomst. Naast de markten in Europa en Amerika ligt er dus ook nog veel potentie in Azië.  Toch zijn er ook beperkende factoren. Schmitz Foam Products werkt veel samen met lokale partijen en ook het personeel is primair afkomstig uit de Keyport regio. Hierbij merkt men dat het steeds lastiger wordt om geschikte productiemedewerkers te vinden. De regio ontwikkelt zich en naast partijen als Rockwool en Smurfit Kappa vissen ook partijen als Sabic/DSM in dezelfde vijver. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst voldoende geschikt personeel beschikbaar blijft.

Contact

Schmitz Foam Products


Produktieweg 6
6045 JC Roermond
T. 0475 37 02 70
E. sales@schmitzfoam.com
I. www.schmitzfoam.com


Wat is jouw ondernemersvraag?

Wat je volgende uitdaging ook is, in de Keyport regio krijg je het voor elkaar. Iedereen onderneemt mee, met Keyport als netwerkpartner, verbinder en aanjager.

Onze adviseurs gaan aan de slag met jouw ondernemersvraag. Ze weten de weg binnen de regio en koppelen actief mensen en middelen aan elkaar. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Ton Hagelstein

Programmamanager- & Secretaris Keyport
Jouw adviseur voor: