"Het ontwikkelen van een doorlopende leerroute met het vmbo, mbo en bedrijfsleven voor een betere instroom van de regionale arbeidsmarkt."

Ondernemerschapsroute

De leerlingen van de theoretische leerweg van het vmbo-t+ (voorheen mavo) zijn bij uitstek leerlingen die zullen gaan werken in de regionale groeimarkten die Keyport als speerpunt heeft. Deze leerlingen hebben echter in hun opleiding een groot nadeel ten opzichte van leerlingen in de basisberoepsgerichte- en de kaderberoepsgerichte leerweg:

  1. Ze krijgen tot nu toe geen beroepsgericht vak op de middelbare school. Dus in de periode dat ze zeer leerbaar zijn, krijgen ze alleen algemeen vormende vakken met weinig directe relevantie voor het latere beroep.
  2. Ook ontstaat er geen goed beeld van de mogelijkheden tot interessant werk in bedrijven en instellingen in de regio.

Als gevolg hiervan kiezen leerlingen op verkeerde gronden en blijft er talent voor de regio liggen dat ontsloten had kunnen worden.

In dit project wordt met betrokkenen uit het vmbo, mbo en bedrijfsleven een doorlopende leerroute ontwikkeld, van de theoretische leerweg leerjaar 2 tot en met de instroom in de groeisectoren van de regionale arbeidsmarkt, via een niveau 4 opleiding in het mbo.

De inhoud van het onderwijs komt tot stand in overleg met mbo en partnerbedrijven. De techniek is/wordt steeds meer ingebouwd in het lesprogramma. (ICT vaardigheden, webdesign, 3d printen, Arduino,etc.) en vervolgens zoveel mogelijk toegepast in opdrachten van bedrijven, gekoppeld aan loopbaanreflectie. Vanuit het project zal nadrukkelijk gezocht worden naar ondernemers uit de Keyport regio om de vraag van de markt te kwantificeren en om leerlingen opdrachten te bieden die zij op locatie kunnen uitvoeren.

Succesverhalen

Innovatie staat hoog op de agenda
Naast goede prestaties is het personeel, de menselijke factor erg belangrijk.
Opleiden en personeel [v]
Onderwijsvernieuwer CITAVERDE
Met de nieuwste technieken blijven kinderen enthousiast en sluiten we goed aan bij het bedrijfsleven.
Opleiden en personeel [v]
Win-win in maakindustrie
Keyport en de maakindustrie zijn vier handen op één buik. Goed voor banen, bedrijvigheid en innovatie. Want de maakindustrie van nu is anders dan de maakindustrie van 15 jaar geleden. Denk alleen al aan de opkomst van Smart Industry en Internet of Things. Door de krachten tussen onderwijs en bedrijfsleven te bundelen, zorgen we voor opleidingskracht die direct in de praktijk inzetbaar is. Projecten als de Techniekketen en het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) voor de maakindustrie zijn hierin startpunt, wegwijzer en katapult.
Opleiden en personeel [v]
Vekoma Achtbaanschool
Goed personeel aantrekken en behouden door eigen achtbaanschool.
Opleiden en personeel [v]
Expert in talentontwikkeling en werkgeverschap
Kabisa: Als we het aanwezige talent voor de regio willen behouden, dan moeten we meer doen aan de profilering van bedrijven en de carrièrekansen die hier zijn.
Opleiden en personeel [v]
Anders kijken naar talent en capaciteit
Dat is wat BASF doet om de juiste mensen te vinden.
Opleiden en personeel [v]
Slider

Gerelateerd nieuws

Opleiden en personeel
18 februari 2021

Serious Gaming voor medewerkers

Als het gaat om digitalisering en ‘je mensen meenemen’, dan is dát precies de reden waarom Keyport Meet The Youngsters samen met ProfCore, Perfact group en Soapbox “ It’s a…
Opleiden en personeel
1 februari 2021

Wow! Al 40 bedrijven uit Keyport doen mee!

Een mooi lijstje! Stem jij ook? Projectleider Jos Meessen licht toe: “We organiseren de verkiezing ‘Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg’ om het regionale bedrijfsleven en de mooie carrièrekansen die hier zijn…
Opleiden en personeel
15 januari 2021

Wie wordt de Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg 2021?

De stembussen zijn geopend! Iedereen kan nu weer stemmen op zijn favoriete bedrijf via aantrekkelijkstewerkgever.nl. Tijdens de verkiezing Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg kan ieder bedrijf zich in de picture zetten…
Opleiden en personeel
12 januari 2021

Vind nieuw talent met platform Keyport Meets

Wil jij de kansen en mogelijkheden binnen jouw bedrijf in de regio kenbaar maken? Dat kan op Keyport Meets. Hét nieuwe platform waar bedrijven, studenten en onderwijs elkaar vinden. Doe…

Wat is jouw ondernemersvraag?

Wat je volgende uitdaging ook is, in de Keyport regio krijg je het voor elkaar. Iedereen onderneemt mee, met Keyport als netwerkpartner, verbinder en aanjager.

Business developers Loes en Renske gaan aan de slag met jouw ondernemersvraag. Zij weten de weg binnen de regio en koppelen actief mensen en middelen aan elkaar. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Renske Cox

Jouw adviseur voor:

Loes Borger

Jouw adviseur voor: