"Het project behelst de ontwikkeling en introductie van een nieuw type ISO container, geschikt voor transport van reststromen."

Intermodale vervoersoplossing voor reststoffen

Het project behelst de ontwikkeling en introductie van een nieuw type ISO container, geschikt voor transport van reststromen. Het betreft een innovatieve container, die niet alleen past op transport-, laad- en losvoorzieningen conform het ISO systeem, maar ook op de vervoersmiddelen, die gebruikelijk zijn in de reststoffensector. Het gaat om een container, die eenvoudig te vullen, te legen en te reinigen is. Op deze manier kan deze flexibel worden ingezet door verschillende bedrijven uit de maakindustrie en agri business, die verschillende type reststoffen vervoeren. Het idee is om hiervoor een centraal huursysteem in te richten, zodat de verschillende bedrijven niet afzonderlijk hoeven te investeren in de aanschaf van containers, maar dat zij deze flexibel en efficiënt in kunnen zetten, daar waar ze op dat moment nodig zijn.

Fase 1

De eerste fase van het project is gericht op de uitwerking van het projectidee naar een businessplan. Het doel is om na afronding van deze fase, inzicht te hebben in de haalbaarheid van het projectidee en te beschikken over een uitgewerkt businessplan en ontwerp t.b.v. de introductie van de intermodale reststoffencontainer in de Keyportregio.

Succesverhalen

Internet of Things
Door scholieren kennis te laten maken met IoT, raken ze enthousiast voor een technische opleiding.
Innovatie en digitaliseren [v]
Een lerend leven
Je wilt als ondernemer je proces vernieuwen, waar begin je?
Innovatie en digitaliseren [v]
ETF staat sterk in de markt door innovatie, flexibiliteit en creativiteit
Door het netwerk van Keyport worden de lijntjes korter. Ineens blijkt dat die ene leverancier op slechts een steenworp afstand van je eigen bedrijf zit.
Innovatie en digitaliseren [v]
Admesy: koploper in Keyport
We kunnen niet meer zonder smartphone. Belangrijke feature hiervan is het scherm. We vinden het heel normaal dat alle foto’s bij iedereen er hetzelfde uitzien. Even scherp, dezelfde keuren, dezelfde licht/donker -verhoudingen. Wie daarvoor verantwoordelijk is? Admesy in Ittervoort. Zij maken de meetapparatuur voor het kalibreren van de kleuren die onder andere Samsung gebruikt bij de productie van smartphones en andere elektronica. Een niche, maar wel eentje die het bedrijf een ijzersterke marktpositie geeft. We praten met Steven Goetstouwers, CEO.
Innovatie en digitaliseren [v]
Slider

Gerelateerd nieuws

Innovatie en digitaliseren
19 februari 2021

Digitaliseren: start bij Keyport

Uitbouwen van e-commerce en webshoplogistiek? Aan de slag met data, cybersecurity en AI? Je mensen opleiden met serious gaming? Werk maken van robotiseren, automatiseren en IoT? Wat jouw digitaliseringsvraag ook…
Innovatie en digitaliseren
17 februari 2021

Thijs Logistiek start met app: Smart Driver Coaching

Smart Driver Coaching – “Aanleiding was het Keyporttraject Resultaat Gericht Ondernemen” vertelt Marius Verschuuren van Thijs Logistiek. “Daar ontstond het inzicht om meer regie bij onze mensen te leggen. Medewerkers…
Innovatie en digitaliseren
12 januari 2021

2021 – Digitaliseren, met Keyport

2021. Een fris, nieuw jaar. Wat ons betreft het jaar waarin we de lessons learned van 2020 gaan benutten. 2020 was voor de meeste ondernemers ronduit turbulent. Net een rollercoaster…
Innovatie en digitaliseren
12 januari 2021

Veilig online ondernemen!

Hoe goed is jouw bedrijf beschermd tegen digitale criminaliteit? – Je weet wel dat de digitale veiligheid van je bedrijf belangrijk is. Je hebt ongetwijfeld ook al een aantal maatregelen…

Wat is jouw ondernemersvraag?

Wat je volgende uitdaging ook is, in de Keyport regio krijg je het voor elkaar. Iedereen onderneemt mee, met Keyport als netwerkpartner, verbinder en aanjager.

Business developers Loes en Renske gaan aan de slag met jouw ondernemersvraag. Zij weten de weg binnen de regio en koppelen actief mensen en middelen aan elkaar. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Renske Cox

Jouw adviseur voor:

Loes Borger

Jouw adviseur voor: