"Het is onze ambitie om wereldleider te worden op het gebied van kleur- en lichtmetingen in productieomgevingen."

Steven Goetstouwer, Admesy

Admesy

Steven Goetstouwers van het Ittervoorter bedrijf Admesy ontving op 10 mei de Keyport Award uit handen van wethouder onderwijs en lid van het AB van Keyport Robert Martens van de gemeente Leudal. Een erkenning voor toonaangevende bedrijven die het verschil maken. Keyport programmamanager Ton Hagelstein licht toe: “Admesy is een zeer innovatief en snel groeiend bedrijf. Het bedrijf scoorde meerdere malen topposities in de FD Gazellen (Financieel Dagblad) voor snelst groeiende bedrijven in Nederland. Ook dit jaar weer! Ook was het bedrijf genomineerd voor de Ondernemersprijs van Leudal in 2015 en won het in 2013 al  de MKBLimburgprijs voor hun gedurfd innovatief optreden. Admesy zet de Keyportregio op de kaart en is een voorbeeld voor alle innovatieve bedrijven die hier gevestigd zijn.

Wereldleider in meetapparatuur

Admesy, opgericht in 2006 en gevestigd in Ittervoort, ontwikkelt en produceert snelle kleurmeters voor hoogwaardige industriële toepassingen. Steven Goetstouwers licht toe: “Onze meetapparatuur wordt gebruikt in verschillende markten. De grootste is de display- en beeldschermenmarkt. In bijna elk huishouden is inmiddels wel een apparaat aanwezig dat met de meetapparatuur van Admesy is doorgemeten. Het is onze ambitie om wereldleider te worden op het gebied van kleur- en lichtmetingen in productieomgevingen. Dat lijkt een grote ambitie, maar is wel degelijk haalbaar,” zegt Goetstouwers. De plannen voor de volgende uitbreiding van de bedrijfsruimte worden tijdens een rondgang door de onderneming duidelijk.

Wethouder Martens geeft aan trots te zijn op de vestiging van dit hoog technologische bedrijf in de gemeente Leudal. “Onze gemeente kenmerkt zich door een grote diversiteit aan ondernemers sectoren. Zowel de agrische sector als de maakindustrie en leisure zijn hier goed vertegenwoordigd. Een mix die zorgt voor levendigheid en flexibiliteit. Als gemeente willen wij graag samen met ondernemers zorgen voor goede bedrijfsterreinen en een interessant vestigingsklimaat. Bedrijven zoals Admesy zijn een visitekaartje voor onze regio.”

Vestigingsklimaat

“De keuze voor de vestiging in de Keyport regio was eerder toevallig”, vertelt Steven Goetstouwers. “Maar nu we hier al jaren gevestigd zijn zie ik de vele voordelen. De bereikbaarheid en centrale ligging tussen allerlei hoogtechnologische regio’s; met Frauenhof in Aken, ASML en Philips in Eindhoven is zeer belangrijk. Ten opzichte van de Brainport regio rondom Eindhoven hebben we hier veel minder files, meer ruimte en is bedrijfsruimte veel voordeliger. De regio is doortrokken van een innovatiementaliteit en dat merk je aan de bedrijvigheid en het soort medewerkers dat je aantrekt. De gemiddelde leeftijd van ons team ligt rond de dertig jaar en de meeste mensen komen uit de buurt. Ook voor hun is de goede bereikbaarheid een van de redenen om voor Admesy te kiezen. Gelukkig kunnen we nog steeds goede mensen vinden om met ons mee te groeien. Een tip voor de wetgevers is het zorgen voor een goede cao voor onze bedrijfstak. De COA klein metaal waaronder onze onderneming nu valt past totaal niet bij de werkzaamheden en het bedrijfsklimaat”.

Keyport en de Arbeidsmarkt

Het vinden van geschikt personeel is voor bijna elke ondernemerssector in de regio een grote uitdaging. Met projecten als VMBO On StageMeet The YoungstersWetenschap en Technologie en Spark Tech Lab draagt Keyport bij aan de profilering van bedrijven, talentontwikkeling en een betere aansluiting op de snel veranderende arbeidsmarkt. Arbeidsmarktoptimalisatie is een gezamenlijke opdracht van overheid, ondernemers en onderwijs en staat bovenaan op ons lijstje, besluit Ton Hagelstein.

Contact

Admesy


Sleestraat 3
6014 CA Ittervoort
T: 0475 60 02 32
E: info@admesy.com
I. www.admesy.com


Wat is jouw ondernemersvraag?

Wat je volgende uitdaging ook is, in de Keyport regio krijg je het voor elkaar. Iedereen onderneemt mee, met Keyport als netwerkpartner, verbinder en aanjager.

Onze adviseurs gaan aan de slag met jouw ondernemersvraag. Ze weten de weg binnen de regio en koppelen actief mensen en middelen aan elkaar. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Ton Hagelstein

Programmamanager- & Secretaris Keyport
Jouw adviseur voor: