Skip to main content

Een nieuwe generatie laat zien wat de Keyportregio te bieden heeft aan kansen en mogelijkheden! Dat is waar het traject Keyport Meets | Regio in je Rugzak voor staat. Een geschikte match vinden in de huidige arbeidsmarkt kan erg lastig zijn voor bedrijven, maar ook voor leerlingen. Regio in je Rugzak is een digitaal platform dat dient als leer- en ontmoetingsplek voor leerlingen en bedrijven. Via het platform worden leerlingen geholpen bij het oriënteren op hun werkloopbaan en laten ze kennismaken met kansen die de regio hen biedt. Leerlingen gaan als het ware op ontdekkingsreis in
de regio op zoek naar een eventuele beroepstoekomst.

Laat jezelf zien!
Regio in je Rugzak biedt de mogelijkheid om je bedrijf in beeld te brengen. Zeker in een tijd waarin er meer banen zijn dan werkzoekenden, kan jong talent een uitkomst zijn. Jouw bedrijfsprofiel is zichtbaar voor alle leerlingen uit de regio, ouders, docenten, bedrijven en initiatieven. Ieder beroep biedt aan leerlingen kansen, dus ook jouw bedrijf is interessant om te ontdekken. Laat zien wat jouw bedrijf te bieden heeft! Zichtbaar zijn is heel belangrijk.

Kennismaken met jong talent
Door gebruik te maken van het digitale platform, aanwezig te zijn bij de georganiseerde evenementen en ontmoetingen te plannen met leerlingen kun je in een vroeg stadium met jong talent in contact komen. Leer de medewerkers van de toekomst kennen!

Ambassadeurs
Bij het traject zijn ambassadeurs betrokken, personen die meehelpen de reis voor leerlingen in de regio mede mogelijk maken. Gé Moonen en Ton Hagelstein zijn vanuit hun rol ambassadeurs. “Keyport Meets – Regio in je Rugzak vind ik een mooi project omdat dit het bedrijfsleven faciliteert, in het zichtbaar maken van beroepen en loopbaan kansen in de regio. De keuze is zo enorm dat het als kind een grote uitdaging is hier je weg in te vinden. Met dit platform geven we kinderen een tool om hier hun weg in te vinden”

Hans de Kinderen en Harry Lempens, beiden directeur Rabobank Midden-Limburg, zijn ambassadeurs van Regio in je Rugzak. De Kinderen: “Er gebeuren fantastische dingen in Midden-Limburg wat ondernemen en innoveren betreft, maar er is ook nog zó veel onbekendheid. Studenten en leerlingen trekken na hun studie weg uit Limburg, bijvoorbeeld omdat ze denken dat het elders beter is. Maar niets is minder waar: het is hartstikke gaaf om in deze regio te werken. Er zijn hier talloze bedrijven gevestigd, óók ondernemingen die wereldwijd opereren. Al die bedrijven hebben behoefte aan talenten uit Limburg. Talenten die de kansen om hier te kunnen werken en wonen met beide handen aangrijpen, en die zo bijdragen aan de economie, de positionering van deze regio en zeker ook de leefbaarheid.”

Gratis en gebruiksvriendelijk
Aanmelden bij Regio in je Rugzak is een fluitje van een cent! Met een klik op de button kun je je aanmelden. Daarna wordt er een bedrijfspagina voor je aangemaakt. Het platform is geheel gratis en zeer gebruiksvriendelijk en kan door meerdere personen binnen het bedrijf gebruikt worden.

Word zichtbaar en vindbaar! Kijk op www.regioinjerugzak.nl en meld je aan!