Skip to main content


Op woensdag 8 mei bracht gedeputeerde Elianne Demollin-Schneiders een werkbezoek aan Maasgouw Maritiem. Tijdens dit bezoek ging zij in gesprek met de initiatiefnemers van het collectief, sprak ze uitgebreid met stagiaires op de werkvloer en vonden er verschillende bedrijfsbezoeken plaats.

Het werkbezoek vond plaats bij Linssen Yachts en stond in het teken van het thema arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt en de bijbehorende uitdagingen zijn veelbesproken onderwerpen, ook in de scheepsbouw. De onbekendheid van de branche in Limburg, gecombineerd met de specifieke technische opleidingseisen, maakt het vinden van personeel lastig.

Tijdens een ontbijtsessie, georganiseerd door Keyport, spraken destijds gelijkgestemde ondernemers Tinnemans Floating Solutions, Vissers & van Dijk en Linssen Yachts elkaar over deze arbeidsmarktproblematiek in de maritieme sector en vandaar uit ontstond het initiatief van Maasgouw Maritiem.

De arbeidsmarktproblematiek werd ook tijdens het bezoek van de gedeputeerde uitvoerig besproken, waarbij vooral werd gesproken over mogelijke oplossingen. Hierbij werd ingezoomd op de verschillende scholenprojecten waaraan Maasgouw Maritiem deelneemt om jongeren op een jonge leeftijd bekend te maken met technisch onderwijs. Enkele besproken projecten zijn SparkTech Lab, Mijn Tussenjaar van Gilde en de European Future Tech Challenge.

Na het gesprek met de initiatiefnemers kreeg de gedeputeerde een rondleiding door de werkplaats van Linssen Yachts, waar ze uitgebreid in gesprek ging met een stagiaire over zijn ervaringen. Deze rondleiding werd gevolgd door een bedrijfsbezoek aan Tinnemans Floating Solutions voor een bezoek aan een duwboot en twee gesprekken met stagiaires.

Initiatiefnemers van Maasgouw Maritiem zijn: Linssen Yachts, Tinnemans Floating Solutions en Vissers en van Dijk.

Aanwezig bij het werkbezoek:

  • Keyport
  • Maasgouw Maritiem
  • Linssen Yachts
  • Tinnemans Floating Solutions
  • Vissers en van Dijk
  • Gemeente Maasgouw