Skip to main content

In de eerste helft van 2022 heeft SparkTechLab in Weert bijna 5000 leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs ontvangen. Zij maken op een speelse manier kennis met techniek, computional thinking en programmeren. Dé vaardigheden van de toekomst. Jack Peeters vertelt:

“Naast een pilot voor Maasgouw Maritiem, hebben we een project georganiseerd met Medicura en zijn we druk met de voorbereiding van een samenwerking met Geelen Counterflow en Clement Weert.” Voor komend schooljaar staat er al een vervolgopdracht voor Rijvers en het scheepvaarcluster “Linssen Yachts, Tinnemans Floating Solutions en Vissers & van Dijk” op het programma van het SparkTechLab. “Ben benieuwd wat de presentatie van 1 juli jl voor de leden van het MakeTech Platform nog gaat opleveren. Duidelijk is in elk geval wel dat onze aanpak in een behoefte voorziet.”

Op 1 juli jl. organiseerde MakeTech Platform een bijeenkomst voor de basisscholen uit de Keyport regio om kennis te maken met SparkTech Lab en zich aan te melden voor komend schooljaar. Hoe een project eruit ziet en welke bedrijven al meedoen?

Wat SparkTechLab voor maakbedrijven betekent?
Het MakeTech Platform, Steam en het SparkTechLab hebben alle drie als doelstelling kinderen in het primair onderwijs te enthousiasmeren voor techniek. Samen helpen zij bedrijven om hun techniek te vertalen naar een mooi interactief lesprogramma om vervolgens te ondersteunen bij het integreren in lesprogramma’s. Het gaat om projecten van 6 weken waar kinderen kennismaken met het bedrijf, een challenge krijgen om aan te werken en deze uiteindelijk pitchen aan een jury waar het bedrijf onderdeel van uitmaakt.

Lees meer. (artikel op website Maketech platform.)