Skip to main content

Als het gaat om digitalisering en ‘je mensen meenemen’, dan is dát precies de reden waarom Keyport Meet The Youngsters samen met ProfCore, Perfact group en Soapbox “ It’s a serious game” heeft opgezet. “Om jongeren te interesseren voor techniek. Maar ook om medewerkers voor te breiden op de technieken die eraan komen: VR, AR en de inzet van data en algoritmes.”

ProfCore, toonaangevende speler in de procesindustrie en logistiek en onder meer gevestigd in Weert, bracht serious gaming in praktijk: de ProfCore Experience.

“Gamification is dé manier om jong talent te enthousiasmeren voor techniek. En om de huidige medewerkers mee te nemen in alle ontwikkelingen om ons heen. Het is een eigentijds educatiemiddel én erg leuk om te doen. Bovendien kun je It’s a serious Game! gebruiken in je onboardingproces, bij sollicitaties en in plaats van fysieke rondleidingen!”

Janneke Voet, ProfCore

De ProfCore Experience
De ProfCore Experience bestaat uit een mobiele escaperoom en een VR-Experience. Tijdens de VR-experience krijgt iemand middels een virtual-realitybril een 360 graden-inkijk in de werkomgeving en de dagelijkse praktijk van een procesoperator, in verschillende industrieën. De mobiele escaperoom maakt deze ervaring interactief. Zo krijgt je niet alleen een realistisch beeld van het werk van een operator, maar ook van bijvoorbeeld het belang van veiligheid.

Nieuw: mini living lab!
De basis van “It’s a serious game” zijn de VR brillen en de escape room. Een stap verder gaat alweer de mini living lab die fysiek werkt met Internet of Things en slimme algoritmes om te voorspellen wat er gebeurt. Deze fysieke variant is gevirtualiseerd en in een gaming omgeving gezet. Samen met de Perfact groep is dit onlangs in praktijk gebracht in de vorm van een mini living lab.

Meer weten?
Op www.meettheyoungsters.nl/seriousgame zie je alle onderdelen nog eens staan.

Klik hier als je meer wilt weten over een living lab