Skip to main content

Onlangs werd het team van OML tijdelijk verblijd met de komst van vier scholieren. Drie jonge heren van het ROER College Schöndeln in Roermond. Zij volgen het vijfde leerjaar van het VWO. En een vlotte jonge dame. Zij volgde een korte stage voor haar Fontys Lerarenopleiding Wiskunde. Aan haar de taak om de jonge mannen te begeleiden en te motiveren. Aan nieuwsgierigheid en enthousiasme bij Jort op het Veld, Stijn Hendrix en Tijn Maessen en Naomi Jacobs geen gebrek. Meer weten? Lees hier gauw verder.


‘Eerst binnen uitleggen om daarna buiten meer te zien’

De driedaagse stage begon met een presentatie vanuit OML over ‘wie is OML’ en wat doen wij nu eigenlijk. De leerlingen kregen uitleg over wat er allemaal komt kijken bij gebiedsontwikkeling en hoe wij dat doen. Ze kregen ook een presentatie en uitleg over BREEAM-certificering.

‘Eerst binnen uitleggen om daarna buiten meer te zien’ was het motto voor de rest van de dag.

Veldbezoek
In de middag gingen we op veldbezoek naar het in aanbouw zijnde Bedrijvenpark Zevenellen in de gemeente Leudal. Toen werd pas echt duidelijk hoe OML de theorie in praktijk in brengt. Een echte eye-opener voor de studenten.

Kennis en ideeën delend over en weer
De tweede dag startte met een presentatie en uitleg over het verkoopproces en het communicatie traject. Beide zijn intensieve trajecten, dus er was veel te vertellen. De jongens namen alles met enthousiasme tot zich. En ze dachten ook echt mee. Er werden goede vragen gesteld waardoor de interactie echt goed op gang kwam.

Creatieve jeugd
Op de derde dag presenteerden de leerlingen hun eindresultaat. Één poster over het Bedrijvenpark Zevenellen met informatie voor de omgeving én de nieuwe ondernemer. En een tweede poster over ‘Hoe ziet jouw ideale bedrijventerrein eruit?’.

Wat een feest om het eindresultaat te zien. Ze hadden alle informatie goed tot zich genomen. Dat bleek wel uit de informatie op de posters. Er werd goed nagedacht en toegepast.

Zoals Tijn zei: “De grote borden langs de weg herken je meteen. Maar nu weet ik pas écht wat het inhoudt wat OML allemaal doet!”

En Stijn zei daarop: “Het vak Economie krijgt ineens betekenis. Wij hebben geleerd hoe het verkooptraject van een bedrijventerrein in zijn werk gaat. Super fascinerend!”

Jort reageert: “De nieuwbouw van onze school zou ook BREEAM-Proof moeten zijn! Enorm interessant dat wij hebben geleerd hoe de aansluiting tussen bedrijven versterkt kan worden en dat er op een bedrijvenpark zoveel synergie kan zijn.” Docent en toeschouwer John Klok daagt hem uit: “Maak daar maar jullie meesterproef van op 6 vwo!”

Geweldige stage
De stage was geweldig, zei de jeugd. “Deze richting van gebiedsontwikkeling is super interessant. Ook wij werken liever op ons ‘ideale’ bedrijvenpark door de combinatie van bedrijf én natuur!”

Wij zijn erg trots op onze gasten: Stijn Hendrix, Tijn Maessen, Jort op het Veld en Naomi Jacobs. Ook wij zeggen: ‘geweldige stage’.

Samenwerking OML, Keyport en Chemelot Innovation and Learning Labs
Dit stageproject is tot stand gekomen vanuit een mooie samenwerking tussen OML, Keyport met project Beleef je loopbaan, Chemelot Innovation and Learning Labs en met dank aan Maartje Kessels, Business Developer Keyport; Educatie.

Gezocht! Bedrijven die mee willen doen met Beleef je Loopbaan!
Wil je als ondernemer je vraagstuk door middelbare scholieren laten onderzoeken? Of heb je een stageplek beschikbaar? Laat je verrassen door innovatieve ideeën en inzichten van deze jonge talenten! Voor inspiratie kijk op www.beleefjeloopbaan.nl

Vul het formulier in, dan nemen we contact met je op!

Interesseformulier Beleef je Loopbaan

Interesse in stage?
Wil jij ook een stage lopen bij OML? En meer leren over gebiedsontwikkeling, over het samenwerken tussen bedrijf en overheid, over communicatietrajecten of over civiele techniek? Meld je dan aan bij Maartje Kessels, projectleider Beleef je Loopbaan, telefoon 046-7632110 of bij Annemarie van de Goor – OML 0474-426242. Wij ontmoeten je graag voor een korte of lange periode!