Skip to main content

 

 

 

Dankzij de samenwerking met Regio in je Rugzak en Beleef je Loopbaan werden leerlingen die het Greater Skills programma volgen op Broekhin hartelijk ontvangen bij bedrijven en instellingen om een vierdaagse stage te lopen. Een ervaring die de leerling ondersteunt in het LOB-proces. Het doel van deze stage is leerlingen laten zien welke mooie bedrijven en maatschappelijke organisaties onze regio te bieden heeft en welke kansen en mogelijkheden de arbeidsmarkt biedt. Na een gastles van Maartje Hendrix (Meet the youngsters) werden de leerlingen gekoppeld aan 4 bedrijven uit hun interessegebieden.

De 20 leerlingen mochten zich gedurende 4 dagen oriënteren bij diverse bedrijven. Ze hebben een rondleiding gekregen bij het stagebedrijf en zijn vervolgens aan de slag gegaan met een vraagstuk van het bedrijf. Aan het einde van de dag mochten ze hun ideeën pitchen over vragen als:

  • Hoe krijgen we Gen-Z geboeid voor ons bedrijf?
  • Breng verschillende afvalstromen in kaart: wat moet er gebeuren met het oog op circulaire economie in 2050?
  • Stel een social media post op voor een vacature voor de doelgroep jongeren.
  • Hoe optimaliseer ik klantervaring op een locatie?

Veelal mede begeleid door HBO-stagiaires tijdens deze dagen hebben de leerlingen ook meteen een beeld gekregen van diverse opleidingen in de regio en hun praktijkervaringen. Er werden door de leerlingen binnen kort tijdsbestek verrassend goede ideeën gepresenteerd! (Laat je vooral zien op TikTok en Instagram!)

Ook de bedrijven waren enthousiast:
Esmee Meijers, HR-medewerker bij Geelen Counterflow

Wij vinden het leuk om de leerlingen te laten zien wat er zich allemaal afspeelt achter de grote grijze muren van onze productiehallen én in dat mooie houten kantoor. Laten zien welke functies we allemaal hebben en dat we meer zijn dan alleen een machinefabriek. Het is een kleine investering, maar de tijd die erin gestoken wordt is het meer dan waard. Het is een kans om ons als bedrijf te presenteren aan een nieuwe generatie, maar ook aan hun ouders. Wanneer ze thuis vertellen waar ze zijn geweest, wordt de naam Geelen Counterflow steeds vaker gehoord door verschillende mensen. Een leuke win-win dus!”

Erwin Schenk, , Coördinator Alveo Education Centre bij Sekisui Alveo:
Ik ga graag aan de slag met de aanbevelingen van deze groep. Ik hou deze generatie graag aangelijnd, dus hier zijn ze altijd welkom!’

Lieke van Hombergh, HR advisor bij Vekoma Rides
Had ik zelf maar zo’n stagedagen gehad vanuit mijn middelbare school! Super dat leerlingen zich op deze manier kunnen oriënteren en kunnen ervaren met hoeveel verschillende studierichtingen ze in het bedrijfsleven aan de slag kunnen.’

Basisschool de Berensprong: ‘Niet verwacht dat gesprekken met leerlingen zoveel leuke inzichten op kan leveren. De ontmoetingen leiden tot fantastische gesprekken.

Leerlingen hebben nadrukkelijk de wens dat de theorie uit de boeken ‘tot leven komt’ in de praktijk bij bedrijven. Gastlessen, rondleidingen, meeloopdagen of functies bij bedrijven koppelen aan studierichtingen zou hun een veel beter beeld kunnen geven van hun toekomstig werkveld.

En Regio in je Rugzak en Beleef je Loopbaan ondersteunen jullie hierbij!