Skip to main content

Met het project Kies Keyport zet de Keyportregio (Midden-Limburg/Cranendonck) in op het behouden en aantrekken van jong talent. Geelen Counterflow doet mee. Esmee Meijers: “Door ons aan te sluiten willen wij jong talent in de technische sector beter bereiken. Met ondersteuning van Keyport en het platform Meet The Youngsters hopen wij dit talent voor onze regio te behouden.”

Jongeren hebben vaak nog weinig kennis van de mooie werkgevers en bedrijven in de Keyport regio. Laat staan van de bijbehorende carrièrekansen die ze bieden. “Onbekend maakt onbemind”, dus daar is veel winst te behalen. Met het project Kies Keyport werken we aan een regionale arbeidsmarkt oriëntatie, we begeleiden bij het maken van de juiste keuzes en ondersteunen in de eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Keyport en de Task Force Post Corona Midden-Limburg investeren
Een fundamentele keuze van de triple helix van overheid, ondernemers en onderwijs (Stichting Keyport en de organisaties aangesloten bij de Task Force Post Corona Midden-Limburg) om nu extra te investeren in het behouden en aantrekken van jong talent in de Keyport regio. Alle hulp en inzet is immers hard nodig om de uitdagingen op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Het aantrekken en binden van jong talent en het voorkomen van (jeugd) werkloosheid is een belangrijke eerste stap naar de toekomst. Hiermee kunnen we echt het verschil gaan maken.

Kies Keyport sluit immers naadloos aan op de aanpak van Regio in je Rugzak (traject in het middelbaar onderwijs) en het online platform Meet the Youngsters. Door deze ketenaanpak kunnen we ook studenten die elders studeren proactief informeren over stages, bijbanen, traineeships en startersbanen in de Keyport regio.

Hoe kun je meedoen?

  • Bedrijven kunnen zich aanmelden als partner, waarbij ze een eenmalige voucher krijgen ter waarde van € 1.250. Je bedrijf wordt direct zichtbaar bij jongeren in de Keyport regio.
  • Bedrijven kunnen zich aanmelden voor ‘Tours de Keyport’ (bedrijfsbezoeken); studenten gaan langs bij verschillende bedrijven.
  • Bedrijven kunnen zich aanmelden voor ‘Keyport College Tours’; ondernemers en jongeren gaan met elkaar in gesprek.
  • Onderwijsinstellingen kunnen zich aanmelden voor inzet van serious gaming (bestaande uit een mobiele escape room, VR-brillen en een virtuele minikoelfabriek). Hiermee laten we jongeren op een innovatieve manier kennis maken met het bedrijfsleven.

Wil je meer weten en je aanmelden? Kijk dan hier
Wil je weten wat Keyport nog meer voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Renske Cox voor een kennismakingsgesprek.

Ik ga je verder helpen

Wil je in een persoonlijk gesprek ontdekken wat Keyport voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Renske Cox

Jouw adviseur voor: