Skip to main content

Op 10 oktober 2023 was Keyport samen met partners en ondernemers te gast bij gemeente Roermond om de raadsleden bij te praten over de werkwijze, urgentie en projecten van Keyport. Een van de thema’s die besproken werden is de (techniek)arbeidsmarkt uitdaging voor onze regio en hoe Keyport samen met het onderwijs en partners deze uitdaging oppakt. Hans Aarts van ROC Gilde en Ton Hagelstein, projectmanager van Keyport gaven uitleg over de aanpak en lopende projecten.

Daarnaast waren de ondernemers; Stan Crijns van Forelle, Jan-Willem Boots van het bedrijf Kragten en Patrick Lemmen van Cube homes aanwezig. Zij gaven vanuit hun ondernemerspraktijk de aanwezige raad- en commissieleden op interactieve wijze uitleg over de betekenis van Keyport voor op het arbeidsmarktvraagstuk.

Conclusie is dat de triple helix samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs van grote belang is om dit gezamenlijke vraagstuk aan te pakken. Keyport neemt hierin de het voortouw en legt de nodige verbindingen.